Un parlamentar clujean câştigă peste 1,5 milioane de lei din afaceri cu statul

Un parlamentar clujean câştigă peste 1,5 milioane de lei din afaceri cu statul
Deputatul are o firmă de confecţii metalice prin care a încheiat contracte cu patru primării clujene şi cu mai multe instituţii de stat.
Deputat PSD de Cluj Cornel Itu câştigă 1.501.669 lei din contracte cu statul, potrivit cursdeguvernare.ro. Firma sa de confecţii metalice, Mecsom SA, are încheiate zece contracte, în 2009 şi 2010, cu Primăria Căşeiu, Primăria Mintiul Gherlii, Primăria Câţcău, Primăria Chinteni, toate din judeţul Cluj, Palatul Copiilor Cluj, respectiv Direcţia Generală Ajutor de Stat, Practici Neloiale şi Preţuri Reglementate din Ministerul Finanţelor.

Ca o coincidenţă, primarii din Căşeiu, Mintiul Gherlii şi Chinteni sunt membri PSD, iar primarul din Câţcău este în PNL, dar viceprimarul comunei provine tot din PSD. De asemenea, Palatul Copiilor este condus de consilierul judeţean PSD Valentin Cuibus.

Un alt deputat de Cluj, Mate Andras Levente, de la UDMR, are două contracte de asistenţă juridică încheiate în 2005 de Cabinetul de Avocatură „Mate Andras” cu Agenţia Domeniilor Statului, în valoare de 26.000 euro.

Potrivit cursdeguvernare.ro, fiul senatorul PDL de Cluj Mihail Hărdău, Andrei Hărdău, are un contract de prestări servicii, încheiat anul trecut pentru o perioadă de trei ani cu AJOFM Cluj. Valoarea este de 200 lei pentru ora de lucru.

În total, 24 de senatori din cei 137 aflaţi în Senatul României derulează afaceri cu instituţii ale statului prin firmele lor sau ale rudelor de gradul întâi, potrivit declaraţiilor de interese depuse pe site-ul Parlamentului. Suma totală obţinută de aceştia se ridică la peste 33 de milioane de euro. De asemenea, firmele a 48 din cei 334 de deputaţi din Parlamentul României au încheiat în ultimii ani contracte cu diverse instituţii ale statului în valoare de aproape 225 de milioane de euro, potrivit ultimelor declaraţii de interese postate pe site-ul Camerei Deputaţilor.

Comenteaza