Topul primarilor "şpăgari" VIDEO

Topul primarilor
Sorin Apostu se află în topul primarilor acuzaţi de DNA că ar fi primit şpagă.

Potrivit procurorilor, primarul Clujului este pe locul al doilea din punct de vedere al sumelor încasate şi este depăşit doar de omologul său de la Arad, Gheorghe Falcă. Acesta a fost trimis în judecată în urmă cu patru ani pentru că ar fi primit peste 100.000 de euro.

Sorin Apostu este pe locul secund, cu 94.000 de euro încasaţi pentru manipularea unor licitaţii.

Un alt caz celebru este cel al primarului Craiovei, Antonie Solomon, arestat pentru că ar fi primit 40.000 de euro pentru a elibera o autorizaţie de construcţie.

Câte 25.000 de euro şpagă au cerut fostul primar din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, şi viceprimarul Nicolae Dicu. Cei doi au fost condamnaţi la câte trei ani şi jumătate de închisoare.

În judeţul Cluj, DNA a avut mult de lucru. Una din cele mai mari şpăgi a luat-o primarul din comuna Jucu, Petre Coste, prins în flagrant 2007 în timp ce primea 10.000 de euro. Banii proveneau de la o persoană fizică care a revendicat un teren în Jucu, iar primarul urma să îi obţină actele de punere în posesie. Coste a fost condamnat de magistraţii Curţii de Apel Cluj la cinci ani închisoare cu executare.

Pentru o mită de 5.000 de euro este judecat şi Petru Toadere, primarul din comuna Călăţele. Procesul său încă se judecă la Curtea de Apel Cluj.

Reporter: Cosmin Oanţă
www.realitateacluj.net

Comenteaza