PSD îşi schimbă echipa de la Consiliul Judeţean VIDEO

PSD îşi schimbă echipa de la Consiliul Judeţean VIDEO
Doar trei din cei şapte consilieri judeţeni în funcţie mai ocupă locuri eligibile pe lista USL pentru alegerile din 10 iunie. “Eternul” Liviu Medrea a fost trecut în rezevă.

La două zile după liberali, a venit rândul social-democraţilor să-şi facă publică lista ordonată a candidaţilor pentru Consiliul Judeţean (CJ). Liviu Medrea, Mihaela Rozor, Teodor Pop-Puşcaş şi Marcel Wainblat nu se vor mai regăsi în viitorul deliberativ judeţean. În schimb, liderul PSD Cluj, Remus Lăpuşan, deschide lista social-democraţilor, pregătindu-se să "avanseze" din consiliul local în cel judeţean.

Doar Valentin Cuibus, Dan Canta şi Ioan Bota au şanse să fie realeşi consilieri judeţeni, ocupând locuri apreciate drept eligibile pe viitoarea listă a USL. Dacă Teodor Pop-Puşcaş a ales să candideze pentru Consiliul Local, iar Mihaela Rozor, proaspăt căsătorită, este pe cale de a se stabili în străinătate, surprinde plasarea pe locuri fără şanse (de supleanţi) a lui Marcel Wainblat, dar mai ales a lui Liviu Medrea, unul dintre consilierii cu cea mai mare vechime în administraţia clujeană.

Fost PUNR-ist, Medrea a fost, de-a lungul timpului, consilier local şi judeţean, viceprimar, vicepreşedinte al CJ, subprefect, dar şi director al Regiei Aautonome a Domeniului Public (RADP) şi al Agenţiei Regionale de Mediu. Aflat la acea vreme în "solda" lui Gheorghe Funar, Medrea a organizat în septembrie 1996 celebrul "marş funebru" prin Cluj, ca protest la semnarea Tratatului de prietenie dintre România şi Ungaria. Un an mai târziu, ca director al RADP, Medrea i-a dat ordin unui subordonat să dea jos steagul Ungariei de pe clădirea Consulatului Republicii Ungaria la Cluj. În 2002, în calitate de vicepreşedinte al CJ, Medrea a jucat un rol cheie în controversata afacere "Power Pack". Având telefonul închis, Medrea nu a putut fi contactat pentru a-şi comenta "pensionarea". Surprize pot fi considerate prezenţele pe locuri fără şanse a doi vicepreşedinţi ai PSD Cluj: Laura Chiorean şi Iosif Zegrean.

"Au existat trei criterii pe baza cărora au fost stabilite locurile pe listă. În primul rând a contat pregătirea profesională, apoi activitatea depusă până acum şi, în al treilea rând, susţinerea de care s-a bucurat fiecare dintre candidaţi din partea propriei organizaţii. Lista finală a fost aprobată în Biroul Judeţean cu unanimitate de voturi şi nu a existat absolut nici o discuţie sau contestare", a explicat Remus Lăpuşan modul în care a fost ordonată lista PSD. Cele mai cunoscute nume social-democrate care ar putea debuta în Consiliul Judeţean sunt preşedintele organizaţiei judeţene, actualul lider al grupului PSD din Consiliul Local, Remus Lăpuşan, secretarul general al PSD Cluj, Ioan Olelelu şi vicepreşedinţii organizaţiei, Aurelia Cristea şi Ilarie Ivan, fost director al Direcţiei Agricole.

"La nivelul USL ne-am propus să obţinem funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, prin intermediul lui Horea Uioreanu şi majoritatea în consiliu, adică minim 18 consilieri, ceea ce înseamnă că, dintre candidaţii PSD, primii nouă apreciem că ocupă locuri eligibile. În urma discuţiilor am stabilit că primele şase locuri aparţin organizaţiei municipale Cluj-Napoca, iar următoarele cinci, organizaţiilor din judeţ", a precizat Lăpuşan. Astfel, în viitorul deliberativ judeţean ar putea intra şi Vasile Sălatioan, consilier local în Dej, vicepreşedinte al PSD Dej şi Laurenţiu Oprea, vicepreşedinte al PSD Gherla. USL este a treia formaţiune politică, după UDMR şi PPMT, care şi-a finalizat şi prezentat public lista ordonată de candidaţi pentru Consiliul Judeţean, dar singura cu listă completă.

Candidaţii USL pentru Consiliul Judeţean

Preşedinte Consiliul Judeţean

Horea Uioreanu - PNL

Consilieri Judeţeni

1. Marius Mânzat - PNL
2. Remus Lăpuşan - PSD
3. Mihai Szeplekan - PNL
4. Valentin Cuibus - PSD
5. Ioan Petran - PNL
6. Aurelia Cristea - PSD
7. Marius Bălaj - PNL
8. Ioan Olelelu - PSD
9. Adrian Oros - PNL
10. Ilarie Ivan - PSD
11. Dorel Secară - PNL
12. Dan Canta - PSD
13. Eugen Druţă - PC
14. Vasile Sălatioan - PSD
15. Emil Bogdan - PNL
16. Ioan Bota - PSD
17. Eugen Cecan - PNL
18. Laurenţiu Oprea - PSD
19. Rareş Pop - PNL
20. Cristian Matei - PSD
21. Ioan Deac - PNL
22. Mihai Şandru - PSD
23. Bogdan Costea - PNL
24. Mihaela Rozor - PSD
25. Valentin Lungu - PNL
26. Alin Popovici - PSD
27. Dorel Coldea - PNL
28. Ileana Bogdan - PSD
29. Daniel Mihiş - PNL
30. Valentin Pojar - PSD
31. Gavrilă Iuga - PNL
32. Laura Chiorean - PSD
33. Marieta Morcan - PNL
34. Traian Fărcaş - PSD
35. Radu Sporiş - PNL
36. Sebastian Cîmpian - PSD
37. Ligia Pop - PNL
38. Iosif Zegrean - PSD
39. Cristian Mureşan - PNL
40. Marcel Wainblat - PSD
41. Sabin Codarcea - PNL
42. Liviu Medrea - PSD
43. Bogdan Sauliuc - PNL
44. Iacob Pui - PSD
45. Mircea Maier - PNL

 

 

Comenteaza