Teodor Meleşcanu, la Cluj: “Mă îngrijorează un atac terorist”

Teodor Meleşcanu, la Cluj: “Mă îngrijorează un atac terorist”
Şeful Serviciului de informaţii Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat în cursul vizitei sale la Cluj, că este îngrijorat de ameninţarea unui atac terrorist.

Aflat într-o vizita la Cluj, Şeful Serviciului de informaţii Externe, Teodor Meleşcanu s-a arătat îngrijorat de unu eventual atac terorist.

"Asemenea lucruri ne îngrijorează, pe bună dreptate, şi constituie un semnal, că nici România nu e la adăpost de posibilitatea unor atentate. Suntem o ţară membră NATO, a UE, participăm la operaţiuni în Afganistan, avem nişte facilităţi pe care le foloseşte SUA, suntem o ţară cu un număr important de turişti, inclusiv din Israel. Mă îngrijorează declarațiile lui Bakri. Trebuie să depășim ideea că în România nu pot avea loc atentate teroriste. Orice conflict în zona noastră poate să aibă un impact şi asupra României, tocmai de aceea îl urmărim cu foarte mare atenţie, preocuparea noastră fiind, în calitate de seriviu, să înţelegem ce e în spatele acestor operaţiuni militare. Avem o poziţie foarte clară, avem o comunitate de români de aproximativ 15.000 de cetăţeni, care împreună cu familiile lor se ridică la 45-50.000 de oameni, deci nu ne este indiferent ce se întâmplă acolo", a declarat Meleşcanu.

Comenteaza