4,3 miliarde de euro pentru ca românii să își găsească mai ușor un job

4,3 miliarde de euro pentru ca românii să își găsească mai ușor un job
| Foto: Syda_Productions - Depositphotos.com

Reconversia profesională susținută din fonduri europene va crește șansele românilor pe piața muncii, susține deputatul PNL Răzvan Prișcă.

Prin Programul european Educație și Ocupare, derulat până în 2027, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene alocă 4,3 miliarde euro pentru a ajuta un milion de români să își găsească mai ușor un loc de muncă potrivit aptitudinilor lor.

În principal, fondurile sunt destinate combaterii abandonului școlar, cursurilor de recalificare, dar și sprijinirii companiilor să creeze noi locuri de muncă.

În acest an, vor fi lansate 18 apeluri de proiecte, cu o valoare totală de 1,15 miliarde euro. Programele sunt țintite pe nevoile specifice ale categoriilor vulnerabile, ale șomerilor de lungă durată și ale tinerilor defavorizați. Beneficiarii își vor putea valorifica potențialul pe piața muncii, iar unitățile de învățământ profesional și tehnic vor fi mai bine adaptate la cerințele și dinamica economiei reale - Răzvan Prișcă, deputat PNL

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza