8.000 de lei amendă pentru afişaj electoral ilegal în Cluj-Napoca. Vezi ce sancţiuni a primit fiecare partid în parte VIDEO

8.000 de lei amendă pentru afişaj electoral ilegal în Cluj-Napoca. Vezi ce sancţiuni a primit fiecare partid în parte VIDEO
Partidele politice, alianţele şi candidaţii independenţi la alegerile parlamentare 2012, care au lipit afişe electorale în spaţiu nepermis în Cluj-Napoca, au primit amenzi în valoare de 8.000 de lei. Banii rezultaţi din amenzi vor fi folosiţi pentru a cumpăra cadouri de sărbători pentru căminele de bătrâni şi pentru persoane nevoiaşe.

Amenzile au fost aplicate astfel:

ARD - 2.000 de lei
USL - 2.000 de lei
PPDD - 1.500 de lei
Liviu Alexa- candidat independent - 1.500 de lei
PPMT - 1.000 de lei

Conform municipalităţii, în data de 29 noiembrie, primarul Emil Boc a somat public toate formaţiunile politice ca în termen de 48 de ore să desfiinţeze afişajul ilegal, lucru care nu s-a întâmplat.

"Partidele politice trebuie să înţeleagă faptul că respectarea legii nu este opţională în municipiul Cluj-Napoca" a afimat primarul Emil Boc.

Primăria municipiului Cluj-Napoca a sesizat Biroul Electoral Judeţean, singura autoritate care are acest prerogativ pe parcursul campaniei electorale, în vederea dispunerii desfiinţării afişajului electoral ilegal.

 

Comenteaza