A luat 115.000 de voturi, dar cedează postul de consilier judeţean

A luat 115.000 de voturi, dar cedează postul de consilier judeţean
Marele învins al bătăliei pentru fotoliul de preşedinte al CJ, Alin Tişe, renunţă la mandatul de consilier în favoarea unei tinere de 25 de ani.

"Am candidat pentru funcţia de preşedinte, dar clujenii au considerat că o altă persoană e potrivită pentru acestă funcţie, şi-a explicat Alin Tişe decizia.

"E de bun-simţ să renunţ şi să ies şi din Consiliul Judeţean, e o chestiune de onoare şi de caracter. Nu accept mandatul, renunţ în favoarea unei fete de 25 de ani de la organizaţia de tineret, care ocupă locul 13 pe listă". Locul său în noul consiliu judeţean va fi luat de Adina Raţiu. Democrat-liberala nu este, însă, singura beneficiară a renunţării unor aleşi locali la mandatele proaspăt obţinute. Tot deschizător de listă a fost şi candidatul UDMR pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, preşedintele UDMR Cluj Mate Andras Levente. Lider al grupului UDMR din Camera Deputaţilor, Mate a optat pentru "job-ul" din Parlamentul României, în locul său intrând în Consiliul Judeţean Ferencz Ştefan.

Ales consilier local de pe poziţia a patra pe lista USL, Gheorghe Vuşcan va fi învestit în această după-amiază prefect al judeţului Cluj, drept urmare va fi obligat să renunţe atât la calitatea de membru de partid, cât şi la mandatul de consilier proaspăt câştigat. Fericitul beneficiar al retragerii lui Vuşcan va fi conservatorul Adrian Mureşan. Nesigure sunt şi numele celor trei reprezentanţi ai PPDD în viitorul consiliu judeţean. Liderul PPDD Cluj, Lucian Nemeş, a precizat că ocupanţii celor trei fotolii de consilieri judeţeni nu vor fi primi trei, conform legii, ci alte trei persoane de pe lista de candidaţi ai PPDD, care vor fi desemnate de Nemeş, în funcţie de gradul de implicare a fiecăreia în campania electorală.

 

 

Comenteaza