Alegeri SUA 2024: Prima dezbatere televizată între un Biden confuz şi un Trump energic

Alegeri SUA 2024: Prima dezbatere televizată între un Biden confuz şi un Trump energic
| Foto: https://edition.cnn.com - Will Lanzoni

Peste Ocean a avut loc joi seara prima dezbatere televizată între cei doi candidaţi la alegerile prezidenţiale din toamnă din SUA: Joe Biden şi Donald Trump. 

Cei doi candidaţi la alegerile prezidenţiale din toamnă din SUA s-au atacat reciproc în prima dezbatere televizată de joi seara pe teme precum inflaţia, imigraţia, războiul din Ucraina, Donald Trump (78 de ani) lansând cu aplomb afirmaţii false, în timp ce Joe Biden (81 de ani) a fost ofensiv în fond, dar confuz în exprimare, potrivit France Presse, a informat Agerpres

Fostul dezvoltator imobiliar, Donald Trump, şi-a înmulţit afirmaţiile false şi exagerările, fără ca cei doi jurnalişti de la CNN care animau dezbaterea să intervină. Jurnaliştii, în plus faţă de întrebările puse, au vegheat în special la respectarea timpului de vorbire pentru fiecare candidat, întrerupând microfonul de îndată ce timpul se scurgea, ceea ce a împiedicat întreruperile intempestive.

Cei doi candidaţi, care se detestă deschis, nu şi-au strâns mâna la sosirea pe platoul canalului CNN, în Atlanta - Georgia, sud-est. Potrivit unui reporter admis pentru scurt timp pe platou, ei nici măcar nu s-au privit unul pe altul în timpul primei pauze publicitare.

Dezbaterea, fără surprize, nu este de natură să schimbe prea mult lucrurile într-o ţară în care polarizarea politică este extremă. Dar miza acesteia nu este mai puţină enormă: dacă unul din cei doi candidaţi reuşeşte să seducă câţiva electori independenţi, aceasta ar putea fi suficient ca să-i dea avantaj în noiembrie, întrucât scrutinul se anunţă strâns.

Pentru aceasta, Joe Biden trebuie în special să convingă asupra vitalităţii şi sănătăţii sale şi, din acest punct de vedere, prestaţia sa de joi riscă să fie văzută de mulţi drept o ocazie ratată, chiar dacă el a devenit mai încrezător de-a lungul dezbaterii.

Comenteaza