Alegeri SUA | Barack Obama intenţionează să o susţină pe Kamala Harris

Alegeri SUA | Barack Obama intenţionează să o susţină pe Kamala Harris
| Foto: Facebook Vice President Kamala Harris

Fostul preşedinte american, Barack Obama, este de aşteptat să o sprijine pe vicepreşedinta Kamala Harris pentru alegerile prezidenţiale în curând, a declarat o sursă pentru CNN.
 

Fostul preşedinte Barack Obama şi vicepreşedinta Kamala Harris au fost în strânsă legătură de când aceasta şi-a anunţat duminică candidatura la prezidenţiale, după ce Joe Biden s-a retras din cursa pentru Casa Albă, informează CNN, care citează NBC News.

Obama nu şi-a anunţat până în acest moment susţinerea pentru Kamala Harris şi a considerat că este important ca Partidul Democrat să aibă un proces legitim prin care delegaţii să îşi aleagă noul candidat şi crede că Harris are un start impresionant, a declarat o sursă pentru NBC News.

O altă sursă familiarizată cu subiectul a declarat pentru NBC News că Obama nu a dorit ca anunţul sprijinului pentru Kamala Harris să umbrească momentul preşedintelui Joe Biden, în special discursul său din Biroul Oval adresat naţiunii miercuri seara.

Apropiaţii lui Obama şi ai lui Harris au discutat, de asemenea, despre posibilitatea ca cei doi să apară împreună în campania electorală, deşi nu a fost stabilită nicio dată, potrivit a trei surse citate de NBC News.

Fosta prima doamnă a SUA, Michelle Obama, susţine, de asemenea, candidatura lui Harris, au declarat două persoane familiarizate cu această chestiune.

„Preşedintele Obama aşteaptă cu nerăbdare să îi ajute pe democraţi să se prezinte în faţa alegătorilor în această toamnă”, a declarat Eric Schultz, un consilier principal al lui Obama.

Până în acest moment, Kamala Harris are asigurată nominalizarea Partidului Democrat după ce a obţinut sprijinul majorităţii delegaţilor. În plus, aceasta a avut susţinerea preşedintelui Joe Biden la scurt timp după ce el s-a retras duminică din cursa pentru Casa Albă.

Comenteaza