Alegeri SUA | Democraţii renasc după retragerea lui Joe Biden. Suma uriaşă strânsă pentru campania Kamalei Harris

Alegeri SUA | Democraţii renasc după retragerea lui Joe Biden. Suma uriaşă strânsă pentru campania Kamalei Harris
| Foto: Facebook Kamala Harris

200 de milioane de dolari au fost strânşi pentru campania lui Kamala Harris de la retragerea lui Joe Biden din cursa pentru alegerile prezidenţiale, scrie Sky News.
 

Rob Flaherty, directorul adjunct de campanie al vicepreşedintelui american, a declarat că 66% din fonduri au fost obţinute de la noi donatori.

„În săptămâna de când am început, Kamala Harris a strâns 200 de milioane de dolari. 66% din această sumă provine de la donatori noi. Am înscris 170 000 de voluntari noi. O campanie bazată pe oameni pentru o preşedinţie bazată pe oameni”, a scris Flaherty pe platforma X.

Preşedintele Joe Biden, în vârstă de 81 de ani, s-a retras din cursă duminica trecută, pe fondul întrebărilor privind vârsta şi sănătatea sa. Biden, care s-a angajat să rămână preşedinte până la sfârşitul mandatului său, a susţinut-o pe Harris pentru alegerile din noiembrie împotriva fostului preşedinte Trump.

Harris a obţinut deja sprijinul majorităţii delegaţilor la Convenţia Naţională Democrată, ceea ce o va face să devină probabil candidatul partidului la preşedinţie.
 

Comenteaza