Alegerile din PDL iscă divergenţe la Cluj VIDEO

Alegerile din PDL iscă divergenţe la Cluj VIDEO
PDL Cluj s-a dezbinat aseară în direct la Realitatea TV Cluj. Liderul consilierilor locali ai partidului, Radu Moisin şi fostul canditat la Parlament, Adrian Papahagi văd diferit susţinerea candidaţilor pentru alegerile la conducerea centrală a formaţiunii.

Alegerile pentru şefia PDL îi împart pe democrat-liberalii clujeni în mai multe tabere. Fostul viceprimar Radu Moisin a declarat aseară, la "Clujul în Realitate", că fiecare delegat la Convenţia Naţională trebuie să respecte decizia care se ia în cadrul organizaţiei judeţene.

"Cât timp majoritatea decide o anumită direcţie, restul colegilor vor trebui să se supună. Eu nu ştiu dacă în momentul de faţă o să fiu în curentul majoritar sau în curentul minoritar. Are importanţă mai mică. Concluzia este că după ce vom vota o anumită moţiune la noi la nivel judeţean, cu toţii vom trebui să mergem la nivel naţional ca delegaţi cu aceeaşi poziţie. Cine se situează în afara poziţiei, evident că se situează şi în afara organizaţiei", a precizat Radu Moisin, preşedintele Oficiului Teritorial al PDL Cluj.

Pe de altă parte, Adrian Papahagi, membru al grupului reformist din PDL, spune că varianta propusă de fostul primar interimar al Clujului este lipsită de logică.

"E ilogic. Dacă eu să zicem candidez pe una dintre cele trei liste sau Alin Tişe candidează pe una dintre cele trei liste şi partidul decide la nivel local că o susţine pe cealaltă nu poate să nu se voteze el pe el şi moţiunea pe care o sprijină şi pe care o semnează. Deci lucrul ăsta e aberant şi imposibil", a menţionat Adrian Papahagi, fost candidat PDL la Parlament.

Până în acest moment şi-au anunţat intenţia de a candida la şefia PDL actualul preşedinte Vasile Blaga şi fostul ministru Elena Udrea. Potrivit lui Adrian Papahagi, va mai exista şi o a treia moţiune, care i-ar putea include pe Monica Macovei, Cristian Preda şi Teodor Baconschi.

 

Comenteaza