Video Alin Tișe: „Cred că va exista o înțelegere între PNL și PSD să nu se mai racoleze primari unii de la alții”

Alin Tișe: „Cred că va exista o înțelegere între PNL și PSD să nu se mai racoleze primari unii de la alții”
| Foto: Facebook.com/AlinTise

Potrivit liderului forului administrativ județean, într-o comunitate cum e Clujul, cel mai important lucru este echipa din care faci parte. O echipă puternică face un primar puternic. Și reciproca e valabilă, spune Tișe.

Președintele Consiliului Județean Cluj a fost întrebat, la ZIUA LIVE, dacă există o șansă ca anumiți primari PNL să plece către PSD cu ocazia rotativei guvernamentale de la sfârșitul lunii mai, atunci când frâiele guvernării vor fi conduse de un premier social-democrat.

Nu cred asta. În momentul de față, din punct de vedere legal nu se poate face. Se poate face doar în timpul campaniei electorale, înainte de alegeri. Atunci, după părerea mea, cele două partide care guvernează împreună vor avea, din punctul meu de vedere, o înțelegere, o prevedere că nu se vor racola primari de la unii la alții. Așa ar fi corect.

Pe de altă parte, dacă un primar nu se mai regăsește într-un loc nu poți să-l legi de scaun. Dar nu cred că se va întâmpla asta. Este doar un câștig de moment pe care îl poți simți, dar până la urmă într-o comunitate cum e Clujul tot echipa este cea care dă tonul. Dacă ai o echipă puternică din care faci parte, atunci și tu ești puternic. Este valabil și invers.

Cred că între cele două partide va exista o înțelegere să nu se racoleze primari și de a-și vedea fiecare de treabă. Să nu ne întoarcem în urmă cu 20 de ani. Eu am fost unul dintre cei care am acceptat la nivelul județului să intre în echipă oameni care știam că sunt perfomanți în administrație. Mi s-a spus atunci că nu este bine. Țin să dau dreptate parțial că nu e bine”, a declarat, la ZIUA LIVE, Alin Tișe.

Comenteaza