Alin Tișe este de acord cu comasarea alegerilor: „Patru rânduri de alegeri ar plictisi îngrozitor oamenii”

Alin Tișe este de acord cu comasarea alegerilor: „Patru rânduri de alegeri ar plictisi îngrozitor oamenii”
| Foto: Facebook.com/AlinTise

Anul 2024 este unul crucial pentru România din punct de vedere politic. Este pentru prima dată când vor fi organizate toate cele 4 rânduri de alegeri: europarlamentare, locale, parlamentare, dar și cele pentru desemnarea președintelui țării.

Astfel, subiectul comasării alegerilor este intens dezbătut în spațiul public deja de luni bune. Încă nu s-a luat o decizie oficială în acest sens, dar guvernanții trebuie să decidă cât mai repede când și de câte ori vor ieșii românii la urne în acest an.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, consideră că patru rânduri de alegeri sunt prea multe și crede că s-ar putea găsi formula optimă pentru a comasa o parte din scrutinuri.

Eu cred că patru rânduri de alegeri anul acesta sunt prea multe. De aici vreau să plecăm. Ar fi trei rânduri de alegeri la un interval de 2-3 luni. Cred că e prea mult și ar fi bine să se găsească o variantă optimă, măcar un rând sau două de alegeri să le comasăm. Fie că se comasează localele cu prezidențialele, fie că se comasează localele cu parlamentarele sau europarlamentarele, cred că ar fi bine. Sunt și niște cheltuieli mari, dar aș invoca mai degrabă modalitatea concretă prin care să putem stimula cât mai mulți români să meargă să-și exercite votul.

Cred că patru rânduri de alegeri ar plictisi îngrozitor oamenii. Mai mult, ar fi atât de multe războaie politice într-un interval atât de scurt, încât oamenii n-ar mai avea încredere în alegeri, și așa merg puțini la vot. Eu aș opta pentru campanii electorale cât mai scurte. Modul în care s-ar comasa alegerile, nu cred că este atât de important. Numai unii cred că oamenii uită dacă ai făcut sau nu treabă”, a afirmat, la un post local de radio, Alin Tișe.

În ultima perioadă, comasarea alegerilor este susţinută de tot mai mulți lideri ai Partidului Național Liberal, dar cei de la PSD se pare că nu le împărtășesc ideea.

Comenteaza