Video Alin Tișe și-a lansat volumul autobiografic. “Nu încercați să schimbați oamenii, încercați să vă schimbați voi”

Alin Tișe și-a lansat volumul autobiografic. “Nu încercați să schimbați oamenii, încercați să vă schimbați voi”
| Foto: Ziua de Cluj

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, și-a lansat, joi, cartea intitulată „Poveste pentru tata”, în prezența unui public generos.

La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai administrației publice locale și centrale, ai mediului de afaceri clujean și colegi de partid ai președintelui CJ Cluj.

ZIUA de CLUJ a transmis în direct lansarea de carte:

Prin această carte, Alin Tișe adresează cititorilor o invitație la introspecție, pentru a se regăsi și asuma. Este, practic, o călătorie, după cum s-a exprimat chiar autorul.

„Mulți se vor întreba: Ce l-a apucat și pe ăsta să scrie cărți? (...) Nu e vorba nici de politică, e pur și simplu un gest pe care am simțit că trebuie să îl fac și vă invit și pe dumneavostră, după ce veți citi cartea, la o introspecție în viața fiecăruia dintre voi. Iar dacă ar fi să transmit un gând sincer, acum, și pe care l-am înțeles după mulți ani, e unul simplu: nu încercați să schimbați oamenii, încercați să vă schimbați voi. Oodată ce ne redescoperim, putem să ne asumăm. Acesta este lucrul esențial în viața fiecăruia, să ne asumăm așa cum suntem și să fim preocupați mai degrabă de viața noastră și nicidecum de a altora. Cred că fiecare dintre voi puteți, prin călătoria vieții voastre, să vă regăsiți și să vă stabiliți adevăratul țel al vieții”, a spus Alin Tișe, care a subliniat totodată că această carte nu se vrea a fi o una de literatură, ci de memorii și gânduri.

Prezent la lansarea cărții, Mitroplitul Clujului, ÎPS Andrei Andreicuț, a remarcat profunzimea autorului.

„Îl știam pe domnul Alin Tișe om politic, om de administrație, preocupat de bunul mers al lucrurilor, dar nu-l știam de o profunzime atât de mare. Citind cartea, am văzut că e inspirat să scrie lucruri frumoase. Iar inspirația serioasă vine de la Dumnezeu”, a spus Înaltul Andrei.

Liviu Zăpârțan, fost ambasador al României la Vatican și profesor universitar în cadrul Universității Babes Bolyai, a arătat, pe de altă parte, că în cuprinsul lucrării se află largi paragrafe dedicate unor considerații legate de exercitarea funcțiilor publice, „de conducerea societății, de gestionarea țării”.

„Sunt pagini vibrante, izvorâte din dorința unei reforme a gestiunii publice, a responsabilității și onestității. Aceste discuții trădează pe de o parte, tinerețea de spirit a lui Alin Tișe, iar pe de altă parte, o trăsătură a personalității sale, aceea de a supune acțiunile pe care le intreprinde reflecției personale”, a declarat Liviu Zăpârțan.

În opinia lui Adrian Papahagi, profesor universitar doctor la Facultatea de Litere a UBB Cluj, cartea scrisă de Alin Tișe prezintă o viziune nu doar pentru Cluj, ci și una despre sistemul politic.

„Cartea are niște concluzii care arată o viziune nu doar pentru Cluj, ci și una politică. Alin Tișe spune – iar aici încep și eu să fiu de acord cu el, nu mă omor după partidul domniei sale și al multora dintre voi, pentru ce a ajuns acuma - spune, crede și el că soluția în politică sunt tot partidele de tip tradițional, până la urmă. E important partidul. Partidul nu e o chestiune agreabilă, ci poate fi chiar insuportabilă mai ales pentru spirite libere, iar Alin Tișe are un spirit destul de rebel și a și încasat-o pentru asta”, a spus Papahagi.

La finalul evenimentului, DJ Tișe a intrat în scenă

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, s-a așezat la pupitrul DJ-ului și a mixat câteva melodii, spre deliciul celor prezenți la evenimentul de lansare a primei sale cărți, “Poveste pentru tata”.

Comenteaza