Ambasada Ucrainei în România reacționează la declarațiile controversate făcute de Andrei Marga: „Sunt inacceptabile”

Ambasada Ucrainei în România reacționează la declarațiile controversate făcute de Andrei Marga: „Sunt inacceptabile”

Ambasada Ucrainei în România a reacționat pe contul său de Facebook la declarațiile fostului rector UBB Andrei Marga conform cărora Ucraina se află în „frontiere nefirești” și trebuie să cedeze teritorii nu doar Rusiei, ci și altor țări.

„Suntem aici cu o situație absolut specială și o spun cu toată răspunderea: Ucraina este în frontiere nefirești. Ea trebuie să cedeze teritorii Ungariei – Transcarpatia, Poloniei – Galiția, României – Bucovina și Rusiei – Donbas și Crimeea. Sunt teritorii ale altor țări”, a afirmat fostul ministru de externe și al educației Andrei Marga în cadrul unei conferințe ocazionate de lansarea cărții sale despre democrație.

Prezent, vineri, la târgul de carte Alba Transilvania, la conferința prilejuită de lansarea cărții sale „Soarta democrației”, fostul rector al Universității Babeș-Bolyai Andrei Marga â a vorbit despre frontierele Ucrainei, despre implicarea României în război și despre soluția pentru încheierea războiului.

Reacția Ambasadei Ucrainei în România

Ambasada Ucrainei în România a reacționat pe contul oficial de Facebook, unde a postat următorul mesaj:

„Regretăm că fostul ministru Andrei Marga al unui stat european și democratic face declarații care pun sub semnul întrebării principiile de bază ale dreptului internațional, în special inviolabilitatea frontierelor. Asigurarea respectului deplin pentru aceste principii este baza securității și stabilității pe continent.

Asemenea declarații nu sunt acceptabile în nicio circumstanță. Acestea reprezintă o abatere deosebit de flagrantă într-un moment în care Ucraina își apără eroic independența sa și securitatea întregii Europe”, scrie adevarul.ro.

Comenteaza