Antonescu are partidul în palmă. Şi doi vicepreşedinţi din Cluj

Antonescu are partidul în palmă. Şi doi vicepreşedinţi din Cluj
Primul congres al liberalilor s-a desfăşurat extrem de previzibil şi de liniştit. Astăzi va fi al doilea congres, după care Clujul ar putea avea doi vicepreşedinţi PNL.

Doar trei liberali din cei aproape 1.500 de delegaţi la congres s-au opus statutului propus de Crin Antonescu. Este de aşteptat ca astăzi, la cel de-al doilea congres, Antonescu să fie reales în fruntea partidului cu un scor la fel de categoric. Marius Nicoară spune că aproape sigur, în premieră, PNL Cluj va da doi vicepreşedinţi la nivel naţional.

După ce Crin Antonescu a primit un steag al Ţinutului Secuiesc de la Kelemen Hunor, Victor Ponta şi-a manifestat dilema privind numele candidatului pe care îl va susţine la preşedinţia PDL, iar liderul PNL i-a ironizat pe cei care îl califică drept dictator, după discursul contestatar al lui Călin Popescu Tăriceanu, într-o cvasi-unitate de monolit, liberalii au votat noul statut, propus de Antonescu, consfinţind astfel desfiinţarea unui for de conducere şi supradimensionarea Biroului politic naţional, dar mai cu seamă a corpului de vicepreşedinţi, totodată cu reînfiinţarea funcţiei - cu dedicaţie - de prim-vicepreşedinte.

„A fost un congres extraordinar, opiniile s-au exprimat, voturile s-au dat, iar rezultatul a demonstrat că există o majoritate extrem de solidă în jurul proiectului liberal al lui Crin Antonescu. În plus, din discursurile de la început s-a văzut că USL este o formaţiune foarte puternică", a rezumat ziua de ieri preşedintele PNL Cluj, senatorul Marius Nicoară. Noua conducere a partidului va fi aleasă astăzi, într-un congres ordinar al PNL, când, practic, neavând contracandidat, Crin Antonescu va fi reconfirmat împreună cu lista sa de 31 de vicepreşedinţi şi Klaus Iohannis prim-vicepreşedinte. Nicoară susţine că aproape sigur vor intra doi clujeni pe lista lui Antonescu. „Din informaţiile pe care le am, se pare că lobby-ul meu, de fapt lobby-ul nostru, al tuturor clujenilor, pentru ca Norica Nicolai şi Horea Uioreanu să se regăsească printre cei 31 de vicepreşedinţi va avea succes", a afirmat Nicoară.

Preşedintele interimar al PNL Cluj-Napoca, preşedintele consiliului judeţean, Horea Uioreanu a preferat să fie ceva mai rezervat. „Nu ştiu dacă voi fi sau nu vicepreşedinte, mie nu-mi place să vorbesc până nu e ceva sigur. Oricum, important este că organizaţia din Cluj va avea o reprezentare consistentă în Biroul Politic Naţional, prin Norica Nicolai, Marius Nicoară şi Horea Uioreanu şi m-ar bucura foarte mult să avem şi doi vicepreşedinţi naţionali", s-a limitat să comenteze Uioreanu. La rândul său, a apreciat că ziua de ieri s-a desfăşurat exact aşa cum a fost prevăzut. „N-a existat nici o surpriză, au fost discursuri şi au fost exprimate şi puncte de vedere divergente, lucrurile s-au desfăşurat normal. Statutul a fost dezbătut pe articole cu o zi înainte, aşa că, în plenul congresului s-a dat un singur vot pentru întregul statut, în ansamblul său, un vot deschis - pentru că nu era vorba de persoane - iar rezultatul a fost elocvent", a comentat Uioreanu

 

Etichete
Comenteaza