Anunț important făcut de Rareș Bogdan: „Cert este că românii vor primi bani în plus la pensii”

Anunț important făcut de Rareș Bogdan: „Cert este că românii vor primi bani în plus la pensii”

Europarlamentarul liberal a dat asigurări că românii vor avea bani în plus la pensii, dar a precizat că procentul cu care acestea vor creşte va fi stabilit după ce, în două sau trei săptămâni, Ministerul Finanţelor Publice va prezenta proiecţia bugetară.

Întrebat luni seară, la Realitatea Plus, dacă sunt doar promisiuni de dragul statisticilor electorale declaraţiile membrilor coaliţiei privind creşterea pensiilor, Rareş Bogdan a explicat că aceste declaraţii sunt făcute în baza situaţiei bugetare.
 
„Toate sunt bazate pe realitatea încasărilor şi pe situaţia bugetară. În momentul în care vedem proiecţia bugetară cu care trebuie să vină în 2-3 săptămâni Ministerul Finanţelor vom vedea exact procentul pe care ni-l permite... 14 % ar fi un procent din punctul meu de vedere care ar acoperi  rata inflaţiei şi ar acoperi acea lege cu 40 %.

Noi am dat şi 30 % şi 40%, dar trebuie să fie bani. Până acum ştim un lucru, că avem absorbţie de fonduri europene, că avem cel mai mare procent pe investiţii şi că avem din PNRR primiţi deja 900 de milioane. Cert este că românii vor primi bani în plus la pensii”, a afirmat prim-vicepreședintele PNL.
 
Europarlamentarul a subliniat că este important capitalul românesc. 
 
”Numai că în afară de bani în plus la pensii, că sunt 10 că sunt 11 că sunt 13  că sunt 16 la sută, vom vedea în funcţie de proiecţia bugetară, ce este foarte important este cum reuşim să venim cu plus valoare pentru capitalul românesc”, a mai precizat Rareş Bogdan.

Grupul PPE din Parlamentul European rămâne în centrul vieții agricultorilor din România și nu numai!

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza