Au tăbărât pe Antonescu, ajuns în fruntea comisiei de revizuire a Constituţiei. Ce reproşează liderii politici din Cluj VIDEO

Au tăbărât pe Antonescu, ajuns în fruntea comisiei de revizuire a Constituţiei. Ce reproşează liderii politici din Cluj VIDEO
Intenţia guvernului de a-l numi pe Crin Antonescu în fruntea comisiei de revizuire a constituţiei este criticată dur de PDL. Democrat-liberalii spun că preşedintele senatului nu are nici cunoştinţele, nici experienţa necesară pentru a coordona activitatea unei astfel de comisii.

Liderii PDL spun că preşedintele Senatului, Crin Antonescu, nu are calităţile necesare pentru a cordona comisia pentru modificarea constituţiei. "Cred că e prima dată în istoria revizuirii constituţiilor din Uniunea Europeană când un preşedinte de comisie constituţională nu are nici o tangenţă cu domeniul constituţional", spune Boc. "Simplu fapt că temporar ocupă scaunul de preşedinte al Senatului în calitate politică n-are nici o legătură cu calitatea de preşedinte al comisiei constituţionale".

"Cred că Victor Ponta l-a pus pe Crin Antonescu să conducă această comisie din perspectiva unei candidaturi la Preşedinţie", adaugă preşedintele PDL Cluj Daniel Buda. "Şi probabil că doreşte Victor Ponta ca prin pixul lui Crin Antonescu să reducă atribuţiile preşedintelui. Pentru că altfel nu am o explicaţie logică la acest demers. Decât că o să îi spună lui Antonescu la momentul X sau Y că tu ai fost preşedintele comisei, tu ţi-ai redus din atribuţiile de preşedinte".

În replică, reprezentanţii Puterii anunţă că din comisie vor face parte şi specialişti care vor garanta că vom avea o constituţie modernă. "Comisia va avea jurişti, domnul preşedinte Crin Antonescu reprezintă partea nejuridică, e reprezentant al Statului", spune senatorul USL Marius Nicoară. "Eu zic că e un om cu experienţă: preşedinte de partid, preşedinte al Senatului. Poate conduce această comisie cu succes", adaugă deputatul USL Cornel Itu. "Are un staff tehnic bine pregătit şi va face această Constituţie".

Victor Ponta a anunţat ieri că susţine ideea ca preşedintele senatului, Crin Antonescu, să fie numit la şefia comisiei de revizuire a constituţiei. Comisia îşi va începe activitatea în această lună, pentru ca referendumul să poată fi organizat în septembrie.

Reporter: Cosmin Oanţă
Imagine: Zoli Szucs

Comenteaza