Aurelia Cristea (PSD Cluj): „Angajamentul meu ca femeie primar" (P)

Aurelia Cristea (PSD Cluj): „Angajamentul meu ca femeie primar" (P)

Candidatul PSD Cluj la funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca, Aurelia Cristea, spune că angajamentul său în fața clujenilor este de fapt, un manifest pentru un oraș female-friendly.

„Am intrat în această competiție cu gândul că voi putea face mai multe pentru așteptările și dorințele femeilor din Cluj, indiferent unde le găsim în viața de zi cu zi, casnice, educatoare, IT-iste, femei de afaceri, pensionare, femei prezente în spațiul public, mutând cu perseverență micii lor munți individuali. Femeile Clujului au atât de multe în comun, toate își pun amprenta asupra vieții orașului nostru, dovedind că adevărata forță a unei comunități stă în diversitatea contribuțiilor pe care acestea le aduc.

Angajamentul meu pentru femeile Clujului este de fapt, un manifest pentru un oraș female-friendly. Fiind astfel, Cluj-Napoca va deveni un oraș mult mai prietenos și cu familiile, cu tinerii, cu vârstnicii, cu animalele de companie și cu mediul. Orașul nostru are nevoie de perspectiva noastră unică, de empatie, înțelegere și dialog, și împreună putem crea un loc mai sigur, mai frumos și mai echitabil, pentru noi, copiii și părinții noștri. Sper ca împreună, pe 9 iunie, să dăm semnalul solidarității feminine, și să transpunem aceste idei în viața noastră de zi cu zi”, spune candidatul PSD Cluj la Primăria Cluj-Napoca.

O reorganizare administrativă

Aurelia Cristea își propune ca, odată ajunsă primar al municipiului Cluj-Napoca, să înființeze mai multe departamente care să aibă în vedere dimensiunea socială a comunității clujene. Printre acestea se numără o Direcție pentru familie, care va avea rolul de a elabora politici publice locale și de a sprijini proiecte concrete care să răspundă nevoilor familiei.

În opinia sa, Cluj-Napoca trebuie să devină un model de protejare a familiei tinere și din păcate numărul de creșe și grădinițe din oraș este insuficient. Social democrata susține că crearea unei infrastructuri solide pentru educația timpurie este esențială.

La fel de importante sunt și serviciile de transport care trebuie să fie sigure și adaptate nevoilor cetățenilor, astfel încât să fie cât mai accesibile tuturor. Printre acestea se numără trotuare eliberate de mașini parcate ilegal, treceri de pietoni și peroane iluminate corespunzător, trotuare dotate cu mobilier urban și coșuri de gunoi, realizarea de noi piste care să interconecteze pistele existente într-o rețea strategică la nivel de metropolă, extinderea sistemului de bike-sharing, cu noi stații și biciclete electrice, parcaje velo în toate zonele dense, dar nu numai.

Sprijin pentru cei vulnerabili și inițiative în domeniul sănătății

Aurelia Cristea consideră, pe de altă parte, ca administrația publică locală trebuie să construiască locuințe sociale și să faciliteze accesul la acestea pentru femeile cu venituri reduse sau care se află în situații de vulnerabilitate.

De asemenea, promovarea alimentației sănătoase și a sportului în creșe, grădinițe și școli este o altă prioritate pentru Aurelia Cristea ca de altfel și lupta împotriva consumului de droguri, un flagel care a pătruns și în școlile clujene, prin asigurarea unor programe de sprijin pentru copii și familiile lor. În opinia ei, ar trebui, totodată, create centre specializate pentru prevenirea violenței domestice, dar și adăposturi sigure pentru femeile care cad victime ale acesteia.

Programele de combatere a discriminării de gen reprezintă o altă prioritate pentru candidatul PSD la Primăria Cluj-Napoca, la fel ca și creșterea accesului la educație și formare profesională. Pentru aceasta, administrația publică locală trebuie să dezvolte programe speciale.

Aurelia Cristea promovează și în domeniul sănătății câteva inițiative. Potrivit acesteia, este obligatoriu să fie garantat accesul la servicii de sănătate reproductive gratuite chiar și pentru femeile care nu sunt asigurate inclusiv la contracepție, educație sexuală și consultații ginecologice.

De asemenea, ea consideră că sprijinul pentru persoanele cu dizabilități este absolut necesar, sub toate aspectele sale. Totodată, în opinia sa, protejarea sănătății mintale este astăzi una din marile provocări ale societății, astfel că este necesar să fie asigurat un acces cât mai facil la servicii în acest domeniu, prin organizarea de campanii de conștientizare și prevenție.

Aurelia Cristea îi are în vedere și pe vârstnici: „Voi pune bazele unor programe și servicii publice care să ofere sprijin și îngrijire pentru vârstnici, inclusiv centre de zi și programe de socializare. Voi facilita crearea unei rețele de suport care să aducă împreună ONG-uri de profil, mediul economic și organizații de tineret pentru a oferi sprijin vârstnicilor”.

Alte inițiative pe care Aurelia Cristea le are în vedere vizează programe de mentorat și coachimg pentru femeile antreprenor, programe de reintegrare profesională pentru mamele aflate în concediu maternal, programe de educație parentală dar și promovarea participării politice a femeilor.

Produs de NEWS PORTAL SRL la comanda Partidului Social Democrat – Organizația Județeană Cluj, Cod mandatar financiar: 21240002
 
 

Comenteaza