Băsescu: 300 de milioane în plus la bugetul de Sănătate, pentru plata datoriilor

Băsescu: 300 de milioane în plus la bugetul de Sănătate, pentru plata datoriilor
Sistemul de sănătate din România va primi 300 de milioane de lei suplimentar, în special pentru plata datoriilor, a anunţat astăzi preşedintele Traian Băsescu.

"S-au închis spitale care nu erau performante şi nu garantau siguranţă pacientului. Nu asta înseamnă miezul reformei în Sănătate", a spus el. Banii sunt alocaţi "în special pentru a acoperi arieratele unor spitale la medicamente şi echipamente" şi că bugetul va putea fi mărit suplimentar, "cu condiţia îndeplinirii unor paşi".

"Sistemul de sănătate din România este subfinanţat, şi principalul motiv este contribuţia mică pe care o avem ca salariaţi la fondul de sănătate", a adăugat premierul. "Avem un număr mic de contributori în raport cu numărul de utilizatori ai sistemului de sănătate, dar asta nu înseamnă că putem accepta ideea lipsei de control a cheltuielilor din sistemul de sănătate. Până nu se pun cheltuielile din sănătate sub control nu ne putem gândi la mărirea bugetului, pentru că trebuie să luăm bani din alte părţi ca să ducem la Sănătate", a adăugat acesta.

Comenteaza