Băsescu avizează începerea urmăririi penale în cazul a cinci foşti miniştri suspectaţi în dosarul licenţelor Microsoft

Băsescu avizează începerea urmăririi penale în cazul a cinci foşti miniştri suspectaţi în dosarul licenţelor Microsoft
Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, vineri, că l-a informat pe procurorul general în legătură cu solicitarea făcută de începere a urmăririi penale faţă de cinci foşti miniştri suspectaţi în dosarul Microsoft.

Băsescu a cerut de altfel şi Ministrului Justiţiei aprobarea începerii urmăririi penale faţă de Adriana Ţicău, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu, Gabriel Sandu şi Daniel Funeriu. 

Preşedintele a menţionat că a studiat bună parte din cele 13 bibliorafturi care au fost trimise şi a mai adăugat că "nu toate vinovăţiile sunt la fel".

"De exemplu la Funeriu nu există suspiciuni de mită, ci doar de abuz în serviciu, cel mult. În acest moment, niciunul din cei cinci nu au nici o calitate, ei nu au fost trimişi în nicio calitate. Calitatea pe care le-o vor da procurorii este ulterioară solicitării mele de urmărire penală", a declarat Băsescu.

Băsescu a menţionat că, din punctul său de vedere, ancheta poate să continue şi consideră că orice întârziere a Parlamentului este dăunătoare pentru credibilitatea acestei instituţii.

DNA a cerut, la data de 26 septembrie, aviz de la preşedinte, Senat, Camera Deputaţilor şi Parlamentul European pentru începerea urmăririi penale în cazul a nouă foşti miniştri care în perioada mandatelor ar fi săvârşit infracţiuni, în cazul licenţelor Microsoft pentru şcoli.

Astfel, cei bănuiţi de săvârşirea de infracţiuni în perioada în care au fost miniştri sunt Ecaterina Andronescu, Valerian Vreme, Şerban Mihăilescu, Dan Nica, Adriana Ţicău, Gabriel Sandu, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu şi Mihai Tănăsescu, relata mediafax.ro.

Comenteaza