Băsescu: Iohannis este în capcana lui Daddy

Băsescu: Iohannis este în capcana lui Daddy
Fostul preşedinte Traian Băsescu atrage atenţia, pe Facebook, că şeful statului Klaus Iohannis nu mai are instrumentele necesare nici în numirea directorului SPP şi nici în alte situaţii, după ce a numit-o "fără nici un fel de rezistenţă" pe Viorica Dăncilă în funcţia de premier.

"Preşedintele României nu poate să abdice ! Iohannis este în capcana lui Daddy după numirea fără crâcnire a premierului Dăncilă. Directorul SPP poate fi numit de Preşedintele României, dar numai la propunerea adoptată prin consens de CSAT. Din păcate, se pare că Iohannis nu a înţeles că în CSAT are şapte miniştri PSD care vor executa dispoziţiile lui Daddy la numirea şefului SPP şi nu pe ale sale. Directorul SIE se numeşte de Parlament, la propunerea Preşedintelui României. Asta înseamnă că, pentru a primi votul majorităţii în Parlament, Iohannis este din nou dependent de Daddy", scrie fostul preşedinte pe Facebook.

Traian Băsescu atrage atenţia asupra a două momente importante: numirile de ambasadori şi a şefilor de parchete.

"Şi atunci, care a fost raţiunea numirii fără nici un fel de rezistenţă a premierului Dăncilă ? Ştiind setea de putere şi dorinţa lui Daddy de a controla toate instituţiile, mă întreb dacă Iohannis a decis conştient o postură de noncombat sau pur şi simplu nu înţelege nimic din riscul de a-l lăsa pe Dragnea să-şi pună la butonieră toate instituţiile statului. Momentul Dăncilă era unul bun pentru rezolvarea restanţelor şi pentru scrierea unui "protocol de colaborare instituţională", mai ales că urmează şi numirile de ambasadori şi şefi ai marilor parchete. Din experienţă o spun, coabitarea cu PSD-ul este cumplită pentru că singura lor preocupare majoră este acapararea totală a puterii şi punerea instituţiilor sub controlul partidului. Preşedintele este singurul care le poate frâna setea de putere, dacă este dispus să lupte. Constituţional, Preşedintele României nu poate să abdice în faţa lui Daddy, pentru că nu este rege", mai spune fostul preşedinte.

Declaraţiile privind şeful SPP vin în contextul în care Liviu Dragnea a declarat deschis război directorului Serviciului de Protecţie şi Pază, Lucian Pahonţu, pe care îl acuză de implicare politică. În susţinerea sa a venit şi Paul Stănescu, vicepremier, care spune că a fost abordat de o persoană care i-ar fi transmis mesajul lui Pahonţu, prin care îi promitea chiar şefia PSD, după ce Liviu Dragnea va fi "executat".

Ca urmare a întregului scandal, întreg Cabinetul Dăncilă a renunţat la serviciile de protecţie ale SPP.

 

 

Comenteaza