Băsescu le spune lui Ponta şi lui Rus ce să facă la mini-recensământ. "Dacă vin la uşa mea, le voi trânti uşa în nas"

Băsescu le spune lui Ponta şi lui Rus ce să facă la mini-recensământ.
Preşedintele Traian Băsescu le dă lecţii premierului Victor Ponta şi ministrului Administraţiei, clujeanul Ioan Rus, după ce aceştia au anunţat ieri că vor să facă un "mini-recensământ", pentru a verifica listele electorale permanente.

"Mă văd nevoit să explic domnului ministru Rus, domnului ministru Dobre, domnului doctor Victor Ponta ce au de făcut", a spus astăzi preşedintele. "Trebuie să ia listele electorale permanent şi să vadă dacă au fost radiaţi cei care au murit până în 27 iulie 2012, dacă au fost radiaţi din liste cei care au renunţat la cetăţenia română, acă au fost incluşi în liste cei care au împlinit 18 ani. Trebuie să verifice dacă au fost radiaţi cei care au fost condamnaţi cu interzicerea drepturilor electorale. Trebuie să ia legătura cu spitalele de specialitate şi cred că Ministerul Sănătăţii are datele cu privire la evoluţia numerică a celor a căror stare de sănătate nu le permite exercitarea drepturilor electorale".

Băsescu are şi o recomandare pentru cei nominalizaţi: "să nu alerge pe coclauri". "Nu trebuie să vină la uşa noastră, eu le voi trânti uşa în nas când vor veni. Trebuie să meargă la instituţii. Orice altă abordare în raport cu solicitarea CCR înseamnă mistificare, abuz, fals".

"Cred că atât premierul Ponta cât şi ministrul Rus s-au aşezat într-un ridicol greu de comparat cu aşa ceva", a mai spus preşedintele.

"Domnul Ponta şi domnul Rus penibilizează Guvernul României şi România. Efectele economice sunt deja dramatice", a continuat Băsescu. "Surprizele vor fi mari dacă actualizarea se face corect. Eu mizez pe o creştere a numărului de electori cu cel puţin de 300.000. Ceea ce înseamnă că vor fi mai puţine procente la referendum. Actualizarea nu se face trimiţându-l pe nea Vasile", a conchis acesta.

Comenteaza