BEJ respinge sesizările partidelor. Ce motivează

BEJ respinge sesizările partidelor. Ce motivează
Majoritatea sesizărilor depuse la Biroul Electoral Judeţean care semnalau nereguli la procesul de vot la referendum au fost respinse.

BEJ a afişat în urmă cu puţine minute soluţiile la contestaţiile depuse. În ce priveşte situaţia reclamată de PSD în Panticeu, BEJ a sesizat Parchetul, având în vedere că situaţia reclamată e de competenţa acestuia. "Se apreciază că e de competenţa Parchetului, în consecinţă va fi sesizat", precizează soluţia BEJ.

Totodată, în ce priveşte sesizarea PSD privind situaţia din Cubleşu Someşan, soluţia a fost respinsă. "Nu există indicii privind săvârşirea unei infracţiuni sau contravenţii", arată BEJ. De asemenea, sesizarea potrivit căreia viceprimarul din Huedin ar fi descurajat cetăţenii să meargă la vot, a fost respinsă, "nefiind dovedită", potrivit BEJ.

Şi reclamaţia ce arăta situaţia din Chinteni a fost respinsă, "lipsind orice probă", în vreme ce sesizarea privind situaţia din Recea Cristur a fost respinsă "deoarece nu există indicii privind săvârşirea unei infracţiuni sau contravenţii".


Reclamaţia PDL privind situaţia din Tureni a fost de asemenea respinsă, "nefiind dovedită", arată BEJ.

Etichete
Comenteaza