Foto Bilanțul deputatului PNL de Cluj, Radu Moisin, după șase luni în Parlament

Bilanțul deputatului PNL de Cluj, Radu Moisin, după șase luni în Parlament
Bilanțul deputatului PNL de Cluj, Radu Moisin, după șase luni în Parlament
Bilanțul deputatului PNL de Cluj, Radu Moisin, după șase luni în Parlament
Bilanțul deputatului PNL de Cluj, Radu Moisin, după șase luni în Parlament
Bilanțul deputatului PNL de Cluj, Radu Moisin, după șase luni în Parlament

Parlamentarul clujean și-a prezentat, joi, raportul activității de demnitar pe primele șase luni ale mandatului.

Radu Moisin a organizat o conferință de presă în care a vorbit despre cele mai importante proiecte și activități în care s-a implicat în cele șase luni, adică în perioada ianuarie-iunie 2021. El și-a preluat mandatul în data de 21 decembrie 2021.

Activitatea parlamentară în cifre:

Deputatul liberal a avut 28 de propuneri legislative inițiate, 103 întrebări și interpelări, 11 luări de cuvânt, 16 declarații politice, a participat la 51 de ședințe ale Plenului Camerei Deputaților și la 11 ședințe comune ale Camerei Deputaților și Senatului.

În ceea ce privește ședințele Comisiei Juridice, de disciplină și imunități, a participat la 37 dintre ele, având 312 rapoarte și avize emise. De asemenea, a avut 24 de audiențe la sediul PNL Cluj și 17 întâlniri cu primari și alți reprezentanți ai autorităților locale având ca obiect probleme legislative.

Domeniile prioritare de acțiune ale lui Moisin sunt: Infrastructura și fondurile europene, Administrația publică și ordinea publică, Justiția, Digitalizarea, Sănătatea publică, Relațiile bilaterale cu Republica Franceză.

Infrastructura și fondurile europene

„Principala mea preocupare a fost legată de infrastructura rutieră la nivel de autostradă. Am făcut demersuri repetate de monitorizare a lucrărilor la Autostrada Sibiu-Pitești și la A10. De asemenea, am vegheat ca proiectele importante ale Clujului să fie incluse din punct de vedere al finanțărilor, atât în PNRR, dar și în Programul Operațional Sectorial”, a declarat deputatul PNL de Cluj.

Administrația publică și ordinea publică

Radu Moisin susține că s-a preocupat foarte mult situația dotărilor existente al ISU Cluj, al Poliției, al Jandarmeriei, al Serviciului de Ambulanță. „Răspunsurile primite mi-au arătat că avem mult de lucru, iar pentru  bugetul din 2022 am solicitat din timp să fie sume incluse pentru achiziționarea de noi ambulanțe pentru județul Cluj.

Foarte mulți primari din mediul rural mi-au prezentat problemele cu care se confruntă fermierii. Pagubele care sunt produse culturilor agricole de animalele sălbatice. În Cluj, cea mai mare problemă fiind legată de porcii mistreți. Vrem ca aceste pagube să fie avansate de către stat, care după aceea să fie obligați să se îndrepte împotriva persoanelor vinovate. Forța statului este mult mai mare decât a unui fermier”, a afirmat acesta.

Justiția

„Am cerut să fie urgentat sistemul electronic de monitorizare, astfel încât, să se ajungă și în România la protecția reală a victimelor. Astăzi, mai ales femeile aflate în pericol, e foarte greu ca acestea să fie protejate, pentru că nu poți pune un polițist lângă fiecare victimă. Am insistat mult pentru acest proiect, care va începe în primăvara anului viitor.

Totodată, persoanele care săvârșesc o contravenție și nu plătesc amenda, ele sunt obligate să presteze munca în folosul comunității, ceea ce nu prea se întamplă, pentru că aceste persoane sfidează hotărârea judecătorească. Vrem ca nerespectarea acestei hotărâri să devină infracțiune.

În plus, am făcut demersuri pentru suplimentarea numărului de specialiști în IT, la nivelul  pachetului Antimafia. Astăzi, în ședința de guvern, proiectul este pe ordinea de zi și prevede încă 45 de posturi de specialiști în IT la nivelul DIICOT. Fără IT-iști nu ai cum să te lupți cu marea crimă organizată care își desfășoară mare parte a activităților în mediul online”, a spus Moisin.

Digitalizarea

„Pe zona de digitalizare am avut inițiative personale, una dintre ele este soluționarea proceselor contravenționale, în mod exclusiv online, la cererea oricărei dintre părți. Dacă un clujean merge la mare și este prins cu 51 de km/h în loc de 50, trebuie să meargă la Constanța și e foarte mult timp pierdut și bani cheltuiți. De asemenea, am solicitat ca Monitorul Oficial să devină gratuit, permanent, în format electronic, înainte nu se putea acest lucru. Era foarte scump după cele 10 zile gratuite”, a explicat parlamentarul.

Sănătatea publică

Deputatul clujean a precizat că a fost extrem de interesat de modul de gestionare al pandemiei COVID-19. „Am arătat că numărul de teste a scăzut în plin val trei, iar după aceste demersuri capacitatea de testare a crescut, iar lucrurile au devenit mai transparente. M-a interesat să văd cum ar putea fi finanțată producția românească de vaccinuri și medicamente”, a spus fostul consilier local al Clujului.

Relațiile bilaterale cu Franța

„Cel mai important lucru este că sunt președintele grupului de prietenie dintre Camera Deputaților din România și Adunarea Națională din Franța. Este prima dată când un deputat de Cluj are această onoare de a conduce grupul de prietenie”, a adăugat Moisin.

Deputatul liberal a mai spus că este pe primul loc în România în ceea ce privește numărul de întrebări și interpelări în Parlament.

Comenteaza