Exclusiv Video Boc, despre alegerile din 2024: "Nu plec de la Cluj-Napoca"

Boc, despre alegerile din 2024: "Nu plec de la Cluj-Napoca"
| Foto: facebook.com/EmilBoc

Emil Boc a declarat, la ZIUA LIVE, că nu candidează pentru un mandat de europarlmentar: "Iubesc prea mult acest oraș încât să plec. Mă interesează în primul rând viitorul acestui oraș", a spus primarul. 

Edilul Clujului, Emil Boc, a declarat marți, într-un dialog cu moderatorul Carol Vlad în cadrul emisiunii ZIUA LIVE, în direct pe www.zcj.ro, că nu va pleca de la Cluj la Bruxelles, așa cum lăsaseră să înțeleagă adversarii săi politici.

Emil Boc: N-am lămurit noi aici în emisiune? De ce să ne mai pierdem timpul ca să mai demonstrăm că afară este ziuă, că nu e noapte? Am spus-o clar ca lumina zilei: «Nu plec de la Cluj». Să fie o dată clar pentru toată lumea.

Carol Vlad: Mai exact, candidați la Primăria municipiului Cluj-Napoca.

Emil Boc: Despre candidaturi la Primărie vom discuta la momentul când va veni vremea. Astăzi nu discutăm despre Primărie, care e un alt subiect, complet diferit. Dar despre europarlamentare, despre Bruxelles am spus-o și o repet foarte clar, ca să nu fie nicio urmă de îndoială, «Nu plec de la Cluj». Iubesc prea mult acest oraș încât să plec. Mă interesează în primul rând viitorul acestui oraș. Deci restul... evident că este libertate de exprimare, libertate de decizie, treaba fiecăruia să scrie. Pentru că ce ar face presa dacă nu ar scrie? Mai sunt și lucruri care nu sunt adevărate, dar asta face parte, din nefericire, din farmecul democrației.

Carol Vlad: Erați pus în fruntea listei, pentru a fi "locomotivă"...

Emil Boc: Nu mă consider eu o "locomotivă". Da, am avut o asemenea ofertă, am apreciat enorm de mult eleganța domnului președinte Ciucă, a conducerii partidului, dar am spus «Mulțumesc foarte mult, sunt, evident, trup și suflet alături de PNL, pun umărul la tot ce înseamnă susținerea Partiului Național Liberal, dar nu sunt interesat să plec de la Cluj». Clujul are deja un europarlamentar consacrat (daniel Buda - n.red.) și care a demonstrat că a reprezentat interesele României, interesele sectorului agricol, interesele Clujului foarte bine în Parlamentul European și, din această perspectivă, iarăși nu avem o problemă.

A apărut prima listă comună de candidați PNL-PSD pentru europarlamentare

Neoficială și, probabil, supusă schimbărilor, a "transpirat" prima listă cu candidații alianței dintre social-democrați și liberali cu care cele două partide vor merge în alegerile europarlamentare. Doi clujeni au prins această listă, pe locurile 8, respectiv 13. Este vorba de actualul senator PSD Cluj Vasile Dâncu, pe poziția a opta, și de președintele PNL Cluj, Daniel Buda, pe poziția a 13-a.

Din punct de vedere al eligibilității, Vasile Dâncu poate fi sigur de mandat, în timp ce Daniel Buda va continua în Parlamentul European dacă alianța PSD-PNL va obține peste 36-37% din voturi, lucru probabil dacă ținem cont că, înainte de anunțarea deciziei de a candida pe liste comune, PSD avea în sondaje între 29 și 30%, iar PNL, între 18 și 19%.    

1. Independent
2. Mihai Tudose PSD
3. Rareș Bogdan PNL
4. Claudiu Manda PSD
5. Dan Motreanu PNL
6. Victor Negrescu PSD
7. (o femeie) PNL
8. Vasile Dâncu PSD
9. Sigfried Mureșan PNL
10. Maria Grapini PUSL (susținut de PSD)
11. (o femeie) PNL
12. Alexandru Rafila PSD
13. Daniel Buda PNL
14. Simona Bucura PSD
15. Dragoș Benea PSD
16. Vasile Blaga PNL
17. Titus Corlățean PSD
18. Gheorghe Cârciu PSD
19. Gheorghe Falcă PNL

Comenteaza