Boc, despre candidatul coaliţiei la prezidenţiale, Crin Antonescu: "La un moment dat fiecare om politic trebuie să pună orgoliul pe planul doi"

Boc, despre candidatul coaliţiei la prezidenţiale, Crin Antonescu: "La un moment dat fiecare om politic trebuie să pună orgoliul pe planul doi"

Prim-vicepreședintele interimar al PNL, Emil Boc, a fost întrebat la ZIUA LIVE cum comentează decizia Coaliției de a-l avea candidat unic la alegerile prezidențiale pe Crin Antonescu.

Emil Boc, prim-vicepreședinte interimar al PNL după cutremurul politic generat în partidele mari de alegerile prezidențiale din 24 noiembrie, a fost întrebat marți, 24 decembrie, la ZIUA LIVE, ce crede despre decizia Coaliției de a oferi un candidat unic la prezidențiale în persoana lui Crin Antonescu.

”Nu aveați o relație foarte bună cu Crin Antonescu, m-am uitat puțin în urmă în 2012, 2013, 2014, vă ciondrăneați destul de mult cu el, dumneavoastră vă aflați încă într-un PDL nefuzionat cu PNL, dânsul era într-o coaliție mai degrabă apropiată de Pardidul Social Democrat, era PNL-ul în opoziție la un moment dat, n-ați avut cea mai amicală relație”, i-a spus jurnalistul Mihai Moga primarului Emil Boc.

”În politică tot am spus la acest microfon și la alte microfoane, eco, nu ego! Gândiți-vă că dacă eu puneam ego-ul deasupra oricărui interes nu se putea conduce Clujul, un PNL cu domnul Nicoară care a fost contracandidatul meu în 2012, vă amintiți ce luptă a fost, la baionetă, am câștigat la 1.500 de voturi, da? O bătălie acerbă cu domnul Nicoară. Dacă eu țineam, am câștigat, acum gata, nu mă mai interesează, cum ar fi arătat Clujul rupt în trei partidulețe PNL, PDL, PMP? Oamenii și-ar fi zis, nu sunteți în stare să stați la aceeași masă? Ok s-au încheiat luptele, acum ce faceți, mergeți în mormânt cu săbiile, veți lupta în mormânt, ce veți face?

Eu cred că la un moment dat fiecare om politic trebuie să vadă lucrurile care unesc oamenii. Acelea să le pună pe primul loc. Și să pună orgoliul pe planul doi. Ok, poți să îi spui între 4 ochi, nu a fost bine ce ai făcut, ok, trebuie să înțelegi că ai greșit, am greșit și eu, dar să ți le rezolvi tu în particular lucrurile acestea să nu iei interesul general și să-l pui la mezat. De aceea am încercat aceste negocieri cât am fost la București să le spunem sunt multe orgolii, sunt multe polițe care se încearcă a fi plătite, din diverse părți, mărunte, dar când ai țara la mijloc, când ai interesul țării cu războiul la graniță nu e loc de a avea orgolii”, a răspuns Emil Boc.

Acesta a răspuns și la întrebarea cum s-a ajuns de fapt la varianta Crin Antonescu. ”Prin consens. Prin consens în Coaliție și mă bucur în acest sens. Într-adevăr am avut câteva dispute cu domnul Antonescu în trecut, ne-am întâlnit în decursul acestor 10 ani, ne-am strâns mâna. Trecutul este trecut, nu-l dezgropăm, dar dacă putem avea un lucru în comun care să servească țara și care să fie benefic pentru oriantarea aceasta pro-europeană a țării, categoric că o să fim în aceeași barcă”, a replicat Boc.

”Câte variante ați avut pe masă înainte să ajungeți la varianta Crin Antonescu” a mai fost întrebat Emil Boc de jurnalistul Mihai Moga. ”Domnul Hurezeanu a fost o variantă pe care am analizat-o cu seriozitate ca opțiune a coaliției pro-europene. Domnia sa nu a dorit să fie candidatul coaliției. Au mai fost vreo 2 sau 3 variante dar, n-am acceptul domniilor lor să fac public acest lucru, tot extrem de responsabile şi bune. Eu mă bucur că acum coaliţia are un punct de vedere unitar, comun, ceea ce ne dă speranţa că vom avea o orientare pro-europeană şi pro-Atlantică a României”, a răspuns Emil Boc.

Kelemen Hunor a spus că trebuie decis rapid caldendarul alegerilor pentru a nu mări tensiunea în societate, a amintit Mihai Moga. „Obligatoriu, oamenii aşteaptă un calendar, va fi martie-aprilie. Deci primul tur în martie, al doilea tur înainte de Paşti. Obiectivul Coaliţiei este să avem preşedinte înainte de Paşti. Să avem un preşedinte, care dincolo de lucrurile care ne despart, să fie un singur lucru care să ne unească şi anume lucrurile bune câştigate pentru ţara aceasta: paea, orientarea pro-europeană, parteneriatul cu Statele Unite ale Americii, NATO, chestiuni care ţin de securitatea naţională a acestei ţări. Acelea nu pot fi puse la mezat”, a precizat Boc.

Comenteaza