Boc: Ion Diaconescu rămâne un reper moral, alături de Corneliu Coposu, Iuliu Maniu şi Ion Mihalache

Boc: Ion Diaconescu rămâne un reper moral, alături de Corneliu Coposu, Iuliu Maniu şi Ion Mihalache
Liderul PDL, premierul Emil Boc apreciază că Ion Diaconescu rămâne un reper moral, alături de Corneliu Coposu, Iuliu Maniu şi Ion Mihalache, pentru modul în care şi-a apărat convingerile şi principiile politice în lunga şi nemeritata detenţie.

"M-a întristat profund vestea plecării dintre noi a seniorului Ion Diaconescu, fost lider al PNȚCD și una dintre personalitățile emblematice ale politicii postdecembriste. Ion Diaconescu rămâne pentru mine, ca de altfel, cred, pentru mulți dintre români, un reper moral, alături de Corneliu Coposu, Iuliu Maniu, Ion Mihalache, pentru modul în care și-a apărat convingerile și principiile politice, cu prețul suferinței celor 17 ani petrecuți în temnițele comuniste", spune premierul într-un mesaj transmis miercuri.

El arată că, în pofida lungii și nemeritatei detenții, fostul lider al PNȚCD a trecut peste acea perioadă, iar după anii 90 a fost pentru oamenii politici un exemplu de promotor al valorilor democrației și de devotament față de partidul său.

"Și-a păstrat încrederea în dreptate și în PNȚCD, pe care l-a susținut și l-a apărat atât în perioada cât a fost la guvernare, cât și în ultimii ani în care partidul istoric a trecut prin mai multe încercări. Mă înclin în fața memoriei sale, un părinte al apărării principiilor democratice și a statului de drept", transmite premierul.

Fostul preşedinte al PNŢCD Ion Diaconescu a decedat, marţi seară, la vârsta de 94 de ani. Ion Diaconescu fusese tratat recent la Institutul de Cardiologie "C.C. Iliescu" Fundeni, din cauza unor tulburări de ritm cardiac. Fostul preşedinte al PNŢCD a fost externat în 3 octombrie din Institutul de Cardiologie "C.C. Iliescu" Fundeni.

 

Comenteaza