Boc: "Magie la contractul autostrăzii"

Boc:
Emil Boc a comentat reînceperea lucrărilor la tronsonul de autostradă Gilău-Mihăieşti.

Fostul premier Emil Boc îşi pune semne de întrebare privitoare la reînceperea proiectului autostrăzii Gilău-Mihăieşti. Aşa cum ziuadecj.ro a relatat în exclusivitate, ordinul de începe a lucrărilor s-a dat în 7 martie. Proiectarea şi execuţia cad în responsabilitatea asocierii Spedition UMB - Tehnostrade. Perioada de proiectare este de trei luni, iar din iunie asocierea va începe lucrările, susţin sursele ziuadecj.ro.

"Nu înțeleg cum a fost reziliat contractul și după aceea s-a făcut înapoi contract. Nu știu ce magie au făcut, pentru că am informațiile de atunci din presă când s-au reziliat, cu subiect și predicat. Un contract care e reziliat trebuie refăcut printr-o nouă licitație. Cum s-a făcut așa dintr-o dată şi s-a repus în termen? Să dea Dumnezeu să se facă. Pentru noi ar fi un mare sprijin",  a spus Boc.

Tronsonul are 8,7 kilometri şi trebuia început în aprilie 2013, dar a fost oprit din cauza lipsei de finanţare. În iunie 2013, Dan Şova, la acea vreme ministru delegat pentru mari proiecte, anunţa la Cluj că CNADNR a reziliat contractul cu firmele Spedition UMB şi Tehnostrade pentru executarea lucrărilor la tronsonul de autostradă.

"Nu era legal ca acest contract să fie reziliat. El a fost doar amânat, din lipsă de finanţare", a precizat sursa ziuadecj.ro.

 

Comenteaza