Boc: "O susţin pe Udrea la şefia PDL; cred că Macovei ar fi un candidat excepţional la prezidenţiale" VIDEO

Boc:
Fostul lider al PDL Emil Boc a declarat, miercuri, că o susţine pe Elena Udrea la şefia formaţiunii, pentru că este "bine ancorată în partid", el spunând, totodată, că Monica Macovei ar fi un "candidat excepţional" la alegerile prezidenţiale din 2014.

Emil Boc a declarat, într-o conferinţă de presă, că este binevenită candidatura Monicăi Macovei la preşedinţia PDL pentru că trebuie să existe alternative.

"E binevenită candidatura Monicăi Macovei la preşedinţia PDL, este bine să fie alternative pentru ca delegaţii la Convenţia Naţională să poată decide în cunoştinţă de cauză. Din punctul meu de vedere, voi susţine acel candidat care va realiza mai multe obiective: va aduce partidul la guvernare în 2016, va realiza o opoziţie de fier, dură, la baionetă la actualul Guvern Ponta, va conserva electoratul de dreapta al PDL şi să atragă în continuare electorat şi să păstreze electoratul pe care preşedintele României îl are", a afirmat fostul lider al PDL.

El a spus că "există o suprapunere de electorat" între PDL şi Traian Băsescu, iar "orice ruptură a parteneriatului" ar fi în dezavantajul democrat-liberalilor.

Fostul lider democrat-liberal a mai spus că o susţine pe Elena Udrea la şefia PDL, considerând că aceasta este "bine ancorată" în partid: "O susţin pe Elena Udrea la preşedinţia PDL şi cred că Monica Macovei ar fi un candidat excepţional, redutabil, la Preşedinţia României în 2014. Elena Udrea are avantajul că este bine ancorată în partid şi are o bună relaţie cu filialele".

Convenţia Naţională a PDL, la care urmează să aibă loc alegeri interne, va avea loc în 23 martie. Până acum şi-au anunţat candidaturile la şefia PDL Vasile Blaga, Elena Udrea şi Monica Macovei.

 

Comenteaza