Boc recunoaște că anularea licitației pentru centura metropolitană l-a costa procente importante la alegerile din iunie 2024

Boc recunoaște că anularea licitației pentru centura metropolitană l-a costa procente importante la alegerile din iunie 2024

Primarul Emil Boc susține că anunțul anulării licitației pentru cel de-al doilea tronson al centurii metropolitane din Cluj-Napoca, în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale, l-a costat câteva procente din votul cetățenilor. 

"Mi-am asumat cele mai grele lucruri cu putință. Nu am acceptat să fiu șantajat și să intru la negociere directă cu un proiect de 1 miliard de euro. Nu sunt un om decât al legalității și chiar dacă m-a costat câteva procente electorale consistente, nu am amânat o secundă când rezultatul a fost gata. Am anunțat în plină campanie electorală, înainte de alegeri. Unii au profitat la maxim. Acum lucrurile sunt în normal. În 3 octombrie vor fi deschise ofertele. Întotdeauna mi-am asumat lucruri, nu m-am învârtit în jurul lor'', a declarat edilul Emil Boc, la ZIUA LIVE. 

Amintim că, pentru tronsonul doi asocierea formată din firmele românești Con-A Operations (lider), Dimex-2000 Company, Concelex, împreună cu Hydrostroy AD (Bulgaria) și Automagistral-Pivden (Ucraina) a depus contestație la CNSC privind anularea licitației, dar a fost respinsă pentru că firma a depus o ofertă cu 30% decât prevede legea.

Lucrările la primul tronson al Centurii Metropolitane au debutat vineri, 24 mai 2024, și trebuie finalizate până la finalul anului viitor. Atunci se vor realiza, pe strada Moților și Calea Mănăștur, benzi dedicate mijloacelor de transport în comun.

SC Viarom Construct SRL, în asociere cu SC Electrogrup SA a câștigat licitația pentru primul tronson al centurii, la valoarea de peste 92 de milioane de lei, fără TVA (18.4 milioane euro).Termenul de execuție este de 14 luni, plus 6 luni de proiectare. Au fost 6 ofertanți la această licitație. Așadar, în august 2025 ar trebui să avem șase benzi circulabile. MAI MULTE AICI!

Proiectul Centurii Metropolitane a Clujului are 100 de km, 35 de km de piste de biciclete, o valoare de 1.7 miliarde de euro. Pe traseul principal și pe drumurile de legătură sunt prevăzute 5 tuneluri de tip cut&cover, respectiv galerie cu forare subterană, și 20 de noduri.

Valoarea totală a investiției va fi de peste 8,65 de miliarde de lei cu TVA. Tonsonul I ajunge la peste 6,1 miliarde de lei cu TVA, iat tronsonul II la peste 2,5 miliarde de lei cu TVA.

Amintim ca, candidatul independent la Primăria Cluj-Napoca, Sabin Sărmaș, a obținut aproape 30% din voturi la alegerile din iunie, plasându-se pe locul secund dupa primarul Emil Boc. Următoarele alegeri parlamentare din România au loc la finalul anului 2024, mai precis la data de 1 decembrie 2024, de Ziua Națională.

Comenteaza