Boc, tot mai aproape de Mişcarea Populară VIDEO

Boc, tot mai aproape de Mişcarea Populară VIDEO
Emil Boc este din ce în ce mai aproape de PMP. Primarul Clujului a declarat astăzi că nu a fost invitat să se înscrie în fundaţia Mişcarea Populară, dar a precizat că, dacă i se va propune, "va vedea ce va face". Pe de altă parte, fostul premier a precizat că nu va participa la mitingul pe care PDL îl organizează sâmbătă la Bucureşti. În schimb, Emil Boc va merge duminică la o dezbatere organizată de fundaţia Mişcarea Populară la Cluj, eveniment la care şi-ar putea face apariţia şi preşedintele Traian Băsescu.

Emil Boc spune că va participa, în calitate de conferenţiar la Universitatea "Babeş-Bolyai", la dezbaterea despre statul de drept, organizată la Cluj de Fundaţia Mişcarea Populară. "Ca si invitat ma voi duce la dezbaterea organizata de fundatia Miscarea Populara, iar pentru mine partidele de dreapta inclusiv PMP sunt partide partenere care au sper eu un singur adeversar comun, USL", a spus el.

În ciuda speculaţiilor din ultima vreme, Emil Boc a declarat că reprezentanţii Partidului Mişcarea Populară nu l-au întrebat dacă vrea să se înscrie în fundaţie. "Nu m-a intrebat nimeni si nu m-a invitat nicii intr-o parte nici in alta. Eu nu sunt politicianul daca si cu parca, vom vedea", a adăugat primarul din Cluj.

În cazul în care s-ar înscrie în partidul Mişcarea Populară, Emil Boc şi-ar pierde mandatul de primar. Singura modalitatea de a părăsi PDL şi de a rămâne primar este să fie exclus din partid. Liferii PDL sunt convinși, însă, că Emil Boc va rămâne în partid, dar spun că trebuie să aibă o discuție lămuritoare cu primarul Clujului. Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, dar şi secretarul general Gheorghe Flutur, explică în materialul video cum îl văd pe Boc în PDL, în viitor.

Fostul premier susţine că este vital ca drepta politică să se unească pentru alegerile prezidenţiale. "Daca ar fi la parlamentare ar fi ideal, dar pentru prezidentiale este vital. este chestiune de viata si moarte politica daca nu se uneste dreapta pentru alegerile prezidentiale cel putin", spune el.

Emil Boc a recunoscut că a vorbit în ultima vreme cu Elena Udrea, care a părăsit recent PDL şi s-a înscris în PMP. "E adevarat ca am vorbit cu doamna ministru, lucruri pe care le vorbesc colegi care au fost in guvern o perioada lunga de timp", a explicat Boc.

Cu ocazia colegiului naţional al PMP din week-end, de la Sighişoara, Elena Udrea a lăsat să se înţeleagă că poartă negocieri cu Emil Boc.

Elena Udrea a făcut aluzie la declaraţiile fostului premier din ultima vreme, care a repetat de mai multe ori că nu are nici o intenţie de a candida la preşedinţia României şi că îşi ăşi doreşte să fie doar preşedinte de bloc.

În repetate rânduri, Elena Udrea l-a desemnat pe Emil Boc drept cel mai potrivit candidat al dreptei pentru Cotroceni.

Reporter: Alin Golban
Operator: Călin Fedeleş

Comenteaza