Boicot USL la CJ VIDEO

Boicot USL la CJ VIDEO
Continuă conflictul din Consiliul Judeţean dintre putere şi opoziţie pe tema spitalului regional. Consilierii USL au boicotat şedinţa extraordinară propusă de consilierii PDL pentru actualizarea studiului de fezabilitate a spitalului. În lipsă de cvorum, şedinţa nu a avut loc.

Consiliul Judeţean nu a întrunit cvorumul de prezenţă de două treimi pentru a se lua în discuţie proiectul iniţial de PDL-işti. Din totatul de 36 de consilieri au fost prezenţi doar 14. Consilierii USL au fost cei care au boicotat şedinţa.

"Interesul domniilor lor e zero, aşa cum a fost prezenţa. Noi vom continua demersul , vom convoca o nouă şedinţă extraordinară, vom discuta şi cu partenerii să vedem dacă vor înţelege că e în interesul cetăţenilor, nu un moft al unui partid", a spus Alexandru Coroian (PDL).

Coroian a precizat că va anunţa data următoarei şedinţe după ce se va consulta cu colegii de partid. În schimb, preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, din partea USL, spune că proiectul PDL este inutil deocamdată deoarece Guvernul va finanţa lucrările la Spitalul Regional şi implicit şi actualizarea proiectului.

"Oricum tema propusa era una propagandistică şi de un cinism deosebit; e în interesul şi proiectul nostru construcţia spitalului regional, avem terenul, e o investiţie guvernamentală. Reactualizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic sunt inutile în condiţiile în care Guvernul se ocupă? Da, pentru că ar fi bani aruncaţi de la bugetul nostru; o reactualizare acum şi începerea lucrărilor peste un an ar însemna altă actualizare", a spus Horea Uioreanu.

Uioreanu a precizat că discuţiile cu Guvernul sunt avansate, dar nu a putut da un termen exact pentru demararea procedurilor de realizare a spitalului.

Reporter: Alin Golban
Operator: Lorant Ersek

Comenteaza