Bugetul României pentru 2023 va fi aprobat azi. Ciucă: Aproape toate ministerele primesc bani mai mulți

Bugetul României pentru 2023 va fi aprobat azi. Ciucă: Aproape toate ministerele primesc bani mai mulți
| Foto: gov.ro

Guvernul va aproba în şedinţa de joi bugetul pentru 2023. Premierul Nicolae Ciucă a spus că aproape toate ministerele au bugete mai mari decât în 2022 şi a anunţat că va continua plafonarea şi compensarea preţurilor la energie şi gaze naturale.
 

Potrivit premierului, bugetul pe 2023 este „realist şi echilibrat, ţinând cont de întreg contextul de securitate şi contextul eceonomic”.

„Vom continua programele de susţinere economică, vom continua programele de susţinere a investiţiilor private şi publice şi, de asemenea, vom continua să avem în lista de priorităţi menţinerea locurilor de muncă şi protejarea cetăţenilor de efectele creşterii preţurilor şi desigur de efectele creşterii inflaţiei. Venim, de asemenea, cu noi măsuri pentru susţinerea persoanelor vulnerabile. Toate acestea sunt cuprinse în deciziile luate atunci când am întocmit bugetul la nivelul fiecărui minister în parte. Este pentru prima dată când pentru bugetul pentru anul 2023 realizăm o construcţie pentru a asigura finanţarea programelor priotare din toate domeniile de interes pentru cetăţeni. Discutăm de 233 de programe incluse la finanţare”, a declarat Nicolae Ciucă.

Acesta a anunţat că va continua plafonarea şi compensarea preţurilor la energie şi gaze naturale.

„Aproape toate ministerele au bugete mai mari pentru anul viitor. Trebuie să ducem mai departe politicile şi programele pe care ni le-am asumat pentru domeniul educaţiei, cercetării şi inovării, pentru sănătate, pentru asistenţă socială, pentru economie, pentru agricultură şi sigur pentru infrastructura de transport, precum şi pentru siguranţă şi apărare. Pachetul de măsuri de plafonare şi compensare a preţurilor la energie şi gaze naturale va continua, pentru că avem nevoie în continuare să protejăm cetăţenii de creştere preţurilor şi efectele crizei energetice”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Comenteaza