Călin Platon: “Îmi voi pierde funcţia”

Călin Platon: “Îmi voi pierde funcţia”
Tribunalul Cluj a respins ieri recursul fostului prefect Călin Platon (foto), actual inspector guvernamental, împotriva hotărârii din 24 septembrie a judecătoriei, de prelungire a mandatului de arestare preventivă cu 15 zile.
“Recunosc accidentul, regret enorm ceea ce s-a întâmplat, însă ceea ce contest este starea de arest, pe care o consider excesivă raportat la cariera mea profesională, moralitatea, tenacitatea şi toată viaţa mea”, a declarat Platon în faţa judecătorilor de la tribunal. Acesta a mai spus că nu are cum să influenţeze ancheta deoarece toţi martorii au fost audiaţi. De asemenea, Platon a precizat că a achitat pretenţiile materiale ale victimelor şi că se angajează să le achite şi pe cele morale.

“Dacă voi fi menţinut în stare de arest, îmi voi pierde funcţia de inspector guvernamental pe care o deţin. Oricum, în prezent mă confrunt cu dificultăţi materiale”, a spus inculpatul. Avocatul acestuia, Tiberiu Ban, a cerut judecătorilor să facă diferenţa între accidentul lui Platon şi cazurile “Tonea” şi “Hilote”, în care inculpaţii au condus sub influenţa băuturilor alcoolice şi au părăsit locul accidentului. “A-l face vinovat pe clientul meu de toate accidentele din ultima vreme este excesiv. Au fost alte împrejurări: consum de băuturi alcoolice şi părăsirea locului accidentului”, a afirmat avocatul. Acesta a precizat că inculpatul recunoaşte săvârşirea faptei de ucidere din culpă, dar că a invocat o cauză favorizantă, anume faptul că a fost orbit de soare. De asemenea, Ban a spus că ar putea dispărea acuza că fostul prefect a condus având permisul de conducere suspendat pentru viteză excesivă. “Am cerut calibrarea aparaturii radar”, a susţinut avocatul.

Platon a fost arestat după ce a provocat un accident mortal pe data de 27 august, în cartierul Grigorescu, pe trecerea de pietoni. În urma accidentului, un bebeluş de trei luni a decedat, iar mama lui a fost rănită grav la un picior.


Comenteaza