Candidaturi definitive la Cluj. 11 partide şi un candidat independent se bat pentru 10 posturi de deputat şi 4 de senator

Candidaturi definitive la Cluj. 11 partide şi un candidat independent se bat pentru 10 posturi de deputat şi 4 de senator
Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Cluj a constatat luni, 7 noiembrie, rămânerea definitivă a candidaturilor depuse de partidele politice şi de un candidat independent pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Toate contestaţiile depuse împotriva unor candidaturi sau pentru neacceptarea unor candidaturi au fost respinse de Tribunalul şi de Curtea de Apel Cluj, astfel că lista finală a celor care se vor bate pentru voturile clujenilor la scrutinul de peste circa o lună este identică cu cea admisă de BEJ Cluj.

Astfel, pentru cele 10 posturi de deputat şi 4 de senator, pe care le are judeţul Cluj, se vor bate 11 partide, PNL, PSD, USR, UDMR, ALDE, PMP, PRM, PRU, PER, Partidul Socialist Român, Partidul Alianţa Noastră România, şi un candidat independent, un cetăţean din Dej, pe nume Revnic Vasile-Marinel, care la alegerile locale din iunie anul acesta a candidat pe un loc neeligibil pentru un post de consilier local pe lista PSD Dej.

Alte două liste de candidaturi, cele depuse de Partidul Democraţie Directă România şi de Alianţa Naţională "Alternativa Naţională" 2016, au fost respinse de Biroul Electoral Judeţean Cluj.

În zilele următoare urmează să aibă loc tragerea la sorţi pentru stabilirea ordinii partidelor pe buletinul de vot după care se va trece la tipărirea buletinelor de vot.

Pentru a intra în parlament, un partid trebuie să obţină minim 5% din voturile valabil exprimate. Voturile primite de partidele care nu vor intra în parlament se vor redistribui către cele care au trecut pragul, în ordinea procentelor obţinute.

 

Comenteaza