Video Câți refugiați ucraineni sunt în comuna Apahida / Primarul Fati: „Sunt solidar cu ei, dar am uitat de necăjiții noștri”

Câți refugiați ucraineni sunt în comuna Apahida / Primarul Fati: „Sunt solidar cu ei, dar am uitat de necăjiții noștri”

Aproximativ 30 de persoane fugite din Ucraina de teama războiului se află la această oră în comuna Apahida, dar numărul acestora variază de la o zi la alta, a anunțat primarul Grigore Fati.

Edilul Apahidei a vorbit, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre cel mai dezbătut subiect al ultimelor două-trei săptămâni, războiul din țara vecină, care a generat și exodul masiv al refugiaților ucraineni.

„În comună la noi, avem în jur de 30 de refugiați în acest moment. Din aceștia, 7 sunt cazați în spațiile oferite de primărie. Acestea sunt la Câmpenești, unde avem 3 garsoniere cu baie și bucătărie plus două camere la parter. Am mai pregătit și un spațiu comun de vreo 10 persoane. Avem capacitate de cazare și mai mare. Ceilalți sunt cazați la cetățeni din comună.

Până acum, două familii și-au manifestat dorința de a rămâne pe termen mai îndelungat. În rest, fluctuează foarte mult numărul refugiaților. Sperăm să se oprească cumva conflictul și să încetexe și acest exod al ucrainenilor, pentru că de două săptămâni se vorbește numai de asta.

Este normal pentru că trebuie să-i sprijinim și să fim alături de ei, sunt solidar cu aceștia, dar parcă am uitat toți de pensionarii care nu-și mai pot plăti gazul, alimentele, medicamentele ș.a.m.d.. Am uitat de necăjiții noștri”, a declarat, la ZIUA LIVE, Grigore Fati.

Pe teritoriul României se află 75.081 de cetăţeni ucraineni, dintre care 29.385 sunt copii, a anunțat, luni, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Comenteaza