Video Ce ar putea urma pentru PNL, în cazul „divorțului” de PSD. Radu Moisin: „Nu îmi inspiră deloc încredere o reconstrucție a coaliției de guvernare cu USR”

Ce ar putea urma pentru PNL, în cazul „divorțului” de PSD. Radu Moisin: „Nu îmi inspiră deloc încredere o reconstrucție a coaliției de guvernare cu USR”
| Foto: Facebook.com/RaduMarinMoisin

Liberalul clujean spune că cei de la USR nu au fost niște parteneri de coaliție serioși în anul 2020, atunci când au fost la guvernare alături de PNL.

Sunt tot mai multe voci din PNL care pun presiune pe conducerea partidului pentru o distanțare de PSD sau chiar ruperea coaliției de guvernare. Deputatul Radu Moisin, a vorbit, la ZIUA LIVE, despre acest subiect. 

Nu sunt așa mulți lideri care spun asta. Sunt câțiva doar, în funcție cu fostul premier Florin Cîțu. Eu cred că guvernarea cu USR din 2020 nu a fost deloc coerentă. Ei au fost niște parteneri extrem de dificili în coaliție, având un stil nu neapărat rebel, dar foarte puțin serios. Eu nu cred că s-au schimbat foarte mult cei de la USR între timp.

Mie nu îmi inspiră deloc încredere o asemenea reconstrucție a coaliției de guvernare. Nici nu cred că este posibil, ei au avut un scor mic la alegerile din 9 iunie. Varianta optimă ar fi ca PNL să obțină un scor atât de bun încât să nu aibă nevoie de altă forță politică, în afară de UDMR. Este un scenariu idealist, dar puțin probabil. Scenariul următor ar fi probabil păstrarea actualei coaliții de guvernare cu cei de la PSD”, a afirmat, la ZIUA LIVE, Radu Moisin.

Parlamentarul clujean a vorbit și despre alegerile prezidențiale și parlamentare, care vor avea loc în 3 weekend-uri consecutive, în noiembrie-decembrie.

Din păcate vom avea alegeri pe 1 Decembrie. Este Ziua Națională a României. Cred că trebuia mai mult respect și să nu fie distrasă atenția cetățenilor cu alegeri în această zi de sărbătoare. Într-adevăr, atenția este concentrată mai mult pe alegerile prezidențiale, decât pe cele parlamentare. Așa a fost mereu, deoarece oamenii votează un candidat, nu o listă.

Candidatul PNL este Nicolae Ciucă și credem că va intra în turul doi al alegerilor. Eu cred că este cel mai bun candidat pentru că este cel mai empatic dintre cei vehiculați până acum. Îi pasă cel mai mult de oameni și de problemele lor. Cred că este nevoie de așa ceva în politică”, a conchis Moisin.

Comenteaza