Ce noi măsuri vrea să ia Guvernul pentru a reduce cheltuielile! Boc: ''Deci DA eliminării risipei, NU proiectului care vizează investițiile și locurile de muncă''.

Ce noi măsuri vrea să ia Guvernul pentru a reduce cheltuielile!  Boc: ''Deci DA eliminării risipei, NU proiectului care vizează investițiile și locurile de muncă''.

Guvernul condus de Marcel Ciolacu vrea să reducă cheltuielile până la final de an și să adopte o ordonanță de urgență, pentru a se încadra în noua țintă de deficit bugetar.

Potrivit unui proiect de ordonanță de urgență obținut de Digi 24, se arată că până la finalul anului se stopează cheltuielile cu serviciile de consultanță, chirii sau achiziția de mobilier. Totodată, se interzic festivalurile și concertele, cu excepția celor de final de an și se stopează investițiile cu finațare de la bugetul de stat.

De asemenea, drepturile salariale obținute în instanță, chiar și cele de anul acesta, se plătesc anul viitor, iar instituțiile care au cheltuit sub 50% din bugetul alocat pentru plăți, vor fi obligate să restituie către fondul de rezervă 10% din banii rămași în cel mult 5 zile de la data solicitării.

ZIUA de CLUJ l-a contactat pe primarul Emil Boc pentru a comenta noile măsuri pregătite de Guvernul Ciolacu.

''Aici, noi suntem în analiză documentului la nivelul Asociației Municipiilor din România. O vom finaliza cel târziu mâine și o vom trimite Guvernului. Noi nu spunem nu eliminării potențialei surse de risipă, dar suntem pentru investiții, locuri de muncă și modernizarea localităților noastre. Deci da eliminării risipei, nu proiectului care vizează investițiile și locurile de muncă''.

Etichete
Comenteaza