Ce scrie în scrisoarea adresată Elenei Lasconi de cei șase membri USR Cluj, care a "detonat bomba" în organizație

Ce scrie în scrisoarea adresată Elenei Lasconi de cei șase membri USR Cluj, care a "detonat bomba" în organizație
| Foto: Facebook / USR Cluj

ZIUA de CLUJ vă prezintă integral conținutul scrisorii explozive adresate Elenei Lasconi, care a dus la măsurile drastice dictate de conducerea USR Cluj împotriva celor șase semnatari. Iată ce dezvăluiau aceștia despre președintele Oana Murariu și acoliții ei.

La finalul lunii iunie 2024, consilierul local Cluj-Napoca Călin Groza, consilierii locali de la Florești Dan Dehenes și Marius Todoran, fostul senator Mihai Goțiu, alături de Cristina Fărcaș și Sergiu Oltean, simpli membri, trimiteau o scrisoare deschisă noului președinte al partidului, Elena Lasconi, în care o criticau pe șefa USR Cluj, Oana Murariu.

Aceasta era acuzată că și-a pus pe lista USR pentru Consiliul Județean Cluj soțul, pe primul loc, și consilierul parlamentar, pe locul trei. De asemenea, Oana Murariu era criticată pentru că îl susține pe Ciprian Rus, despre care semnatarii scrisorii spun că "hărțuiește în mod repetat colegi și colege care nu-i sunt pe plac".

ZIUA de CLUJ vă prezintă integral conținutul scrisorii adersate Elenei Lasconi, scrisoare care a dus la măsurile drastice dictate de conducerea USR Cluj: excluderea din partid, pe motive disciplinare, a lui Călin Groza, Dan Dehenes și Marius Todoran, și suspendarea pe șase luni a lui Mihai Goțiu, Cristina Fărcaș și Sergiu Oltean.

CITEȘTE ȘI: SCANDAL ÎN USR CLUJ! DEZVĂLUIRILE UNUI FOST MEBRU DE PARTID DESPRE SITUAȚIA DIN ORGANIZAȚIA JUDEȚEANĂ: "TOT CE CONTEAZĂ ESTE PUPATUL INELULUI ŞEFILOR" / MESAJ ȘI PENTRU ELENA LASCONI

Ce scria în scrisoarea adresată Elenei lasconi de cei șase membri excluși din USR Cluj

De menționat că Elena Lasconi nu a răspuns niciodată public acestei scrisori, în ciuda faptului că aceasta demască o serie de lucruri grave care se întâmplă în organizația Cluj.

SCRISOAREA ADRESATĂ DE CEI ȘASE MEMBRI USR CLUJ PREȘEDINTELUI ELENEI LASCONI:

Electoratul se așteaptă din partea USR să păstreze câteva dintre valorile care au consacrat partidul.

S–a militat pentru meritocrație, pentru zero compromisuri, pentru zero nepotism. Și ce avem azi pe una din listele de candidați la Biroul Național?

Din Cluj o avem pe președinta filialei Oana Murariu care și-a pus soțul numărul 1 pe lista USR pentru Consiliul Județean. Și locul 3 pe aceeași listă este consilierul parlamentar al doamnei deputat-lider de filială Murariu.

Îl avem și pe Ciprian Rus, care se implică în activitatea filialei în modul lui caracteristic, hărțuind în mod repetat colegi și colege care nu-i sunt pe plac. Din acest motiv a fost chiar exclus din PLUS de Cioloș în 2020 dar a fost reprimit după o lună.

Alegerile interne în filiala Cluj se desfășoară constant după aceeași metodă „autobuzul” și păstrează la putere același grup de interese, fiind unul dintre motivele pentru care alegătorii s-au îndepărtat de USR.

Este opțiunea fiecăruia cu cine votează. Din păcate USR a devenit, la Cluj, altceva decât se spera să fie. E doar o „gășcuță” care se ascunde sub sigla partidului și care își face aranjamentele. Acum să intre câți mai mulți în noul Birou Național!

Atașez mai jos un extras din recenta postare a unei colege pe grupul intern USR Cluj.

„Aseară, în timp ce îmi susțineam punctul de vedere am fost înjurată de colegul Ciprian Rus, vicepreședinte USR Cluj, viitor consilier local la Cluj-Napoca și reprezentantul partidului în interacțiuni cu noii membri sau alte partide politice. Coleg care n-a avut demnitatea să mi se adreseze mie direct, ci altor bărbați din jur, în cel mai disprețuitor mod. Nu o să reproduc ce a spus însă imaginați-vă una dintre expresiile misogine pe care femeile le-au auzit cel puțin o dată în viață, expresie legată de viața noastră intimă și de rolul ei în starea emoțională de moment.

Este exact genul de agresivitate verbală cu care femeile se confruntă zilnic, este motivul principal pentru care prea puține femei ies în față, pentru a se implica sau candida la funcții publice. Hărțuirea și agresivitatea pe care știm că va trebui să le suportăm. Și poate, pentru unele dintre noi, tocmai statutul femeii în societate și în politică ne-a adus în USR.

Ori astfel de comportament elimină fix motivația unora dintre noi. A avea grupuri tematice de tipul „Femei în politică” nu înseamnă absolut nimic, dacă cultura noastră organizațională e copiată de la PSD. Noi, USR, întotdeauna am condamnat public orice fel de agresiune la adresa femeilor, însă în spatele ușilor închise lucrurile stau destul de diferit.”

Comenteaza