Ce scrie presa internaţională despre condamnarea lui Liviu Dragnea

Ce scrie presa internaţională despre condamnarea lui Liviu Dragnea

Principalele agenţii internaţionale de ştiri, precum şi numeroase publicaţii din multe ţări au relatat despre condamnarea lui Liviu Dragnea, liderul PSD şi preşedintele Camerei Deputaţilor.

"O instanţă română l-a condamnat pe cel mai puternic politician, un test pentru sistemul de justiţie", titrează cotidianul The New York Times.

Jurnaliştii americani relatează că verdictul reprezintă o "lovitură dureroasă" pentru Liviu Dragnea, "considerat cel mai puternic politician" din România.

"Atacurile asupra sistemului de justiţie sunt puţin probabil să se oprească. În schimb, s-ar putea înrăutăţi după decizia de joi a instanţei", avertizează jurnaliştii de la The New York Times.

Şi agenţia de ştiri Reuters scrie pe larg despre acest subiect, afirmând că această "nouă condamnare penală pentru Dragnea, care nu poate deveni premier din cauza unei condamnări anterioare pentru fraude electorale, ar putea slăbi controlul său asupra celui mai mare partid din România şi asupra Guvernului aflat la putere de cinci luni".

Etichete
Comenteaza