Ce spun germanii din Cluj despre înrolarea primarului din Sibiu în PNL

Ce spun germanii din Cluj despre înrolarea primarului din Sibiu în PNL
Preşedintele Forumului Democrat al Germanilor în România Cluj, Wilfried Schreiber, spune că primarul din Sibiu, Klaus Johannnis, ce a anunţat ieri că trece la PNL, va trebui să renunţe la funcţia din Forum.

 

"Nu ştiu dacă poţi fi deodată în două partide", spune Schreiber pentru ziuadecj.ro. "Forumul german e considerat tot partid, cu toate că potrivit internetului ar fi mai degrabă o asociaţie etnică; dar are candidaţi la primării şi la consilii locale şi judeţene şi aşa mai departe, ar fi şi una şi alta. Nu cred că vor fi alterate interesele Forumului, dar domnul Johannis a declarat că dacă va avea o funcţie în PNL nu va putea să.şi păstreze funcţia pe ţară a forumului german. Acestea ar fi în primă instanţă urmările pentru noi".

Schreiber spune că există deja cel puţin un precedent, al fostului primar din Mediaş decedat între timp, Daniel Thellman, care s-a înscris într-un alt partid după ce a fost ales primar. "Şi el a trebuit să renunţe la funcţia sa de şef la Forumul din Mediaş", spune Schreiber. "În rest n-aş putea aprecia dacă la Sibiu se va schimba ceva în bine sau în rău", conchide acesta.

Amintim,primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a anunţat, într-o conferinţă de presă, că începând de miercuri este membru PNL, precizând că a luat această decizie în urma invitaţiei lansate de liderul PNL, Crin Antonescu.

El a spus că a acceptat să devină membru PNL în urma invitaţiei lui Crin Antonescu.

 

 

Etichete
Comenteaza