Ce spune Boc despre candidatura sa la alegerile din 2024. Mai vrea la conducerea Clujului sau pleacă la Bruxelles?

Ce spune Boc despre candidatura sa la alegerile din 2024. Mai vrea la conducerea Clujului sau pleacă la Bruxelles?

Edilul Clujului, Emil Boc, a vorbit despre o posibilă candidatura la alegerile europarlamentare, cât și la funcția de primar a orașului de pe Someș în 2024.

''Să fie foarte clar. Clujul, din partea PNL, are europarlamentar, unul care face cinste României, Daniel Buda. Sunt primar al Clujului și primar al Clujului rămân. Subiectul pentru mine este încheiat. Aici mă dedic. Le mulțumesc în fiecare zi clujenilor. Nu știu cine face aceste sondaje, nu am cerut, nu știu cine m-a pus. Voi face tot îmi stă în putință să susțîn lista partidului liberal, dar când ai onoarea să fii primar al Clujului (... )'', a declarat edilul Emil Boc, la ZIUA LIVE.

Întrebat dacă va mai candida la funcția de primar al Clujului, Boc a spus: ''Despre acest lucru nu discutăm acum, nu am luat nicio decizie în acest sens''.

Primarul Clujului, Emil Boc, şi fostul director al SRI, Eduard Hellvig, sunt principalele nume luate în calcul de conducerea PNL pentru a deschide lista la europarlamentare, susţin surse liberale pentru News.ro. De asemenea, o variantă de lucru este aceea în care ministrul de Externe, Luminiţa Odobescu, să fie susţinută de PNL pentru un post de comisar european, dar aceasta depinde de negocierile de la Bruxelles pentru împărţirea funcţiilor în viitoarea Comisie Europeană.

Eurodeputatul PNL Rareş Bogdan a anunţat, la Prima TV, că va candida pentru un nou mandat în Parlamentul European, în ciuda opoziţiei unor colegi de partid. ”Vreau eu să vin la Bruxelles şi o să vin la Bruxelles. Voi fi pe listă pentru că au nevoie de mine, nu pentru că m-ar iubi toţi”, a spus Rareş Bogdan.

Prim-vicepreşedintele PNL a fost întrebat dacă Eduard Hellvig va fi pe lista PNL pentru europarlamentare. ”De unde să ştiu ce vrea Edi? Oricând e binevenit în PNL. Are uşile deschise oricând la PNL. Oricând. Nu rupe partidul. Edi a luptat să adune liberalii, niciodată să-i despartă. E un om foarte raţional, foarte echilibrat, care a scos SRI din zona judiciară şi din zona economică şi i-a băgat din nou în cazărmi. E un om care a reformat sistemul”, a spus Rareş Bogdan în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV.

Comenteaza