Ce spune liderul PSD despre alianța cu PNL: „Eu nu îmi doresc USL. Nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva”

Ce spune liderul PSD despre alianța cu PNL: „Eu nu îmi doresc USL. Nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva”

Marcel Ciolacu spune că nu îşi doreşte un alt USL, vorbind despre coaliţia actuală PSD-PNL şi UDMR. Social-democratul reamintit că USL a fost făcut împotriva lui Traian Băsescu, la acea vreme când fostul preşedinte era privit ca un duşman.

Întrebat, duminică seara, la România TV, despre Uniunea Social-Liberală - o fostă alianţă politică parlamentară şi preelectorală, între partide de stânga şi dreapta - , în contextul coaliţiei actuale PSD-PNL, Ciolacu a spus: „Eu nu trăiesc în trecut. Avem puncte şi principii (PSD şi PNL - n.r.) unde ne regăsim”.

„Eu nu vreau USL. Eu nu îmi doresc USL, nu am spus niciodată că îmi doresc USL. USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Domnul Băsescu şi-a câştigat calitatea de duşman. Eu nu am duşmani, am adversari politici. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva sau împotriva cuiva. Eu vă spun în ceea ce îl priveşte pe Ciolacu, în ceea ce îl priveşte pe Ciucă, vă dau exemplu de preşedinţi de partid care s-au crezut Luceafărul şi toţi au sfârşit în eşec politic”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Președintele PSD a mai explicat că au fost lideri politici în trecut care s-au crezut „Mesia pe pământ” şi nu au sfârşit bine politic.

„Puterea mea vine de la oameni din PSD care se bazează pe votul românilor. Dacă nu ne intră bine în cap asta şi ne credem Mesia pe pământ, vom sfârşi ca ceilalţi. Pe principiile de bază putem pica de acord şi se vede că am picat de acordNu trebuiau să repete aceleaşi greşeli ca PSD. Eu prefer să repet din greşelile făcute, nu să le repet şi eu”, a completat Ciolacu.

Despre o posibilă alianță între PSD și PNL pentru viitoarele alegeri din 2024 au vorbit și experții politici clujeni. Mai multe AICI.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza