Ce spune Marcel Ciolacu despre candidatura la alegerile prezidențiale

Ce spune Marcel Ciolacu despre candidatura la alegerile prezidențiale
| Foto: Facebook Marcel Ciolacu

Mandatul de preşedinte PSD al lui Marcel Ciolacu expiră în 22 august, iar înainte de a se decide cine este candidatul partidului la alegerile prezidenţiale, social-democraţii trebuie să îşi aleagă conducerea pentru următorii 4 ani.

Marcel Ciolacu a precizat că s-a stabilit că pe data de 24 august va fi congresul ordinar al PSD, scrie Mediafax.

„Mai sunt 9 judeţe care nu au avut conferinţe de alegeri şi în următoarea lună, până pe 12 august, va exista un calendar ca aceste organizaţii să ţină conferinţele de alegeri interne. Se face un calendar cu conferinţele judeţene, tot în această lună, pentru alegerea delegaţilor la Congres. (...) Am stabilit, ca să nu modificăm statutul în ceea ce priveşte candidaturile, să fie candidaturi tot pe moţiune. Cu alte cuvinte o să fie candidatură asumată a preşedintelui cu lista pentru vicepreşedinţi. Un singur lucru o să modificăm la începutul congresului, ca şi procedură legală. O să mărim numărul de vicepreşedinţi de la 4 pe domenii de activitate o să fie 8 pe domenii de activitate şi 8 pentru fiecare regiune de dezvoltare a României”, a spus preşedintele PSD.

Analiză a alegerilor pe județe, la finalul lunii august

De asemenea, PSD a stabilit vineri ca pe 31 august să aibă întâlnirea cu grupurile parlamentare pentru a pune în discuţie priorităţile sesiunii parlamentare viitoare.

Tot în 31 august se va face o analiză a alegerilor pe fiecare judeţ.

Întrebat dacă va propune un independent susţinut de PSD la alegerile prezidenţiale, Ciolacu a spus că procedura în interiorul partidului este ca întâi să se stabilească Congresul şi alegerea preşedintelui partidului.

„Mie îmi expiră mandatul pe data de 22 august. Noi nu avem în statutul partidului să prelungim mandatul până la un nou congres. El este delimitat clar pentru 4 ani. Am făcut acum o echipă coordonată de secretarul general care se ocupă de organizarea congresului şi la următorul Consiliu Politic Naţional vom face procedurile pentru candidatura la cine doreşte să candideze la funcţia de preşedinte. El va fi ulterior. Aşa sunt procedurile interne ale partidului”, a mai spus Ciolacu.

Reamintim că recent, secretarul general al PSD, Paul Stănescu, declara că Marcel Ciolacu este cel mai bine plasat în toate sondajele de opinie pentru a candida la Preşedinţia României şi a arătat că, în cazul în care ar pierde cursa prezidenţială, nu va pierde şi şefia partidului pentru că are o relaţie foarte bună cu toţi colegii.

Potrivit unui sondaj INSCOP realizat la comanda News.ro, actualul secretar general adjunct al NATO Mircea Geoană se situează pe primul loc în intenţiile de vot pentru alegerile prezidenţiale, cu o cotă de 26,7%, fiind urmat de preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu – 17,8%, de liderul USR Elena Lasconi (14,3%) de liderul SOS România Diana Şoşoacă (13,4%), liderul PNL Nicolae Ciucă – 11,9% şi de liderul AUR George Simion – 11,2%.

 

 

 

Comenteaza