Ce spune propunerea României pentru funcția de comisar european: „De 20 de ani mă pregătesc”

Ce spune propunerea României pentru funcția de comisar european: „De 20 de ani mă pregătesc”
| Foto: Facebook.com/Roxana Minzatu

Propunerea României pentru funcţia de comisar european, Roxana Mînzatu, a povestit, luni seară, ce a discutat cu Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene şi a subliniat că de 20 de ani se pregăteşte pentru a reprezenta România la acest nivel.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat luni, la Parlament, că propunerea României pentru funcţia de comisar european este Roxana Mînzatu. Şeful Executivului a mai spus că urmează să discute cu preşedinta Comisiei Europene, în perioada următoare, despre portofoliul de comisar ce va reveni ţării noastre şi care este unul relevant.

Ciolacu a mai spus că interviul Roxanei Mînzau cu preşedinta Comisiei Europene a avut loc duminică, a ţinut peste o oră, şi l-a trecut categoric, scrie news.ro.

De 20 de ani mă pregătesc într-un fel pentru a reprezenta România la acest nivel. Activez în zona fondurilor europene din 2004, de când aveam Ministerul Integrării Europene şi vorbeam despre aderarea României la Uniunea Europeană, dar nu a fost în planul meu de carieră sau politic să ajung Comisar European. Am dorit rămân foarte conectată cu ţara”, a declarat Roxana Mînzatu, luni seară, la Antena 3.

Ea a explicat că din funcţia de deputat european avea posibilitatea de a interacţiona mai mult cu alegătorii. 

Întrebată cum a decurs dialogul cu Ursula von der Leyen, Roxana Mînzatu a precizat că a fost o discuţie cordială.

A fost o discuţie cordială, aşa cum aş fi făcut şi eu dacă urma să iau în echipă pe cineva. Şi-a dorit doamna von der Lyen ca, dincolo de CV, să vadă persoana, să o simtă, să înţeleagă care este dinamica cu acea persoană şi să vadă care este povestea. Am vorbit despre parcursul meu profesional şi politic. Evident, a avut întrebări despre poziţia de ministru al Fondurilor Europene şi ce am făcut în în 2019. Am povestit despre descentralizarea fondurilor europene pe care am lansat-o atunci”, a povestit Mînzatu.

Comenteaza