Ce spune șefa USR Cluj despre cazul Elena Lasconi! Lui Drulă i s-a cerut demisia pentru haosul din partid

Ce spune șefa USR Cluj despre cazul Elena Lasconi! Lui Drulă i s-a cerut demisia pentru haosul din partid
| Foto: g4media.ro

Ultimele zile au fost destul de agitate pentru USR, după ce Elena Lasconi, fostă vedetă PRO TV și actualmente primar în Câmpulung Muscel, a făcut declarații care au adus-o în centrul unui scandal.

Membră USR și totodată candidat care urma să fie pe listele pentru alegerile europarlamentare, chiar pe prima poziție, Elena Lasconi a dezvăluit că a votat „DA” la referendumul pentru familia tradiţională din 2018. 

Ca urmare a acestor declarații, s-a iscat un adevărat scandal, iar una dintre vocile care a pus-o la zid pe Elena Lasconi este chiar fiica sa.

Președintele USR, Cătălin Drulă, a transmis că i-a cerut Elenei Lasconi să se retragă din campania pentru alegerile europarlamentare, lucru care s-a și întâmplat ulterior.

„Biroul Național al USR a luat act de retragerea Elenei Lasconi de pe lista candidaților la alegerile europarlamentare. Elena Lasconi va continua să muncească pentru câmpulungeni și va avea sprijin din partea USR pentru a face, în continuare, performanță în administrație”, a transmis Biroul Național al USR. 

ZIUA de CLUJ a contactat-o pe deputata Oana Murariu, șefa USR Cluj, pentru a-i cere să comenteze vâlva creată în jurul cazului Lasconi.

„Elena Lasconi a luat decizia de a se retrage de pe lista candidaților la alegerile europarlamentare, iar conducerea USR a luat act de acest lucru. Elena Lasconi este un membru valoros al echipei USR și un primar performant. Aceste lucruri nu se schimbă. Ea a dorit ca întreaga dezbatere din ultimele zile să nu afecteze imaginea USR și să nu permită mutarea artificială a atenției de la problemele țării, către aspecte personale din familia sa. Elena Lasconi se va implica pe mai departe, cu aceeași energie care o caracterizează, în dezvoltarea municipiului Câmpulung”, a transmis, pentru ZIUA de CLUJ, Oana Murariu.

Ecoul episodului Lasconi în USR: i se cere „capul” lui Cătălin Drulă

Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe l-a criticat luni pe președintele partidului Cătălin Drulă, după scandalul provocat în partid de declarațiile făcute de Elena Lasconi și a precizat că acest „haos” trebuie asumat de cineva din conducerea USR, care va trebui să demisioneze.

„Cât privește USR în ansamblu, dincolo de diferite mesaje transmise în aceste zile, vă asigur că rămânem uniți și concentrați asupra atingerii obiectivului de creare a unui pol de dreapta, alături de PMP și Forța Dreptei, care să fie alternativa reală la actuala guvernare în alegerile din 2024”, a afirmat liderul USR Cluj.
Comenteaza