Cererea SUPREMĂ a UDMR: "Putem colabora numai cu organizaţia politică dispusă să tranşeze această chestiune". SONDAJ: Le-aţi da ce vor?

Cererea SUPREMĂ a UDMR:
Coaliţia care ar urma să preia puterea în Consiliul Judeţean Cluj se negociază intens. PSD şi PNL au nevoie de UDMR pentru a conduce judeţul, iar maghiarii au anunţat marţi seară care este preţul corect.

UDMR a venit cu o cerere către PNL şi PSD, cele două grupări care "curtează" uniunea, pentru a forma majoritate în Consiliul Judeţean Cluj: să semneze un memorandum prin care să garanteze că vor introduce plăcuţe bilingve în localităţile din judeţ, chiar şi acolo unde nu există, aşa cum prevede legea, un minimum de 20% populaţie de etnie maghiară. Informaţia este cuprinsă într-un comunicat trimis DOAR PRESEI DE LIMBĂ MAGHIARĂ.

Găsiţi aici ştirea de pe website-ul de limbă maghiară transidex.ro.

"Noi credem că - în Cluj-Napoca, o candidată la titlul de capitală europeană a culturii, și în judeţul Cluj - putem semna un acord de colaborare pe termen mediu numai cu organizaţia politică dispusă să tranşeze această chestiune care aşteaptă de 12 ani, într-un mod transpareant şi asumabil pentru toţi", se arată în comunicatul semnat de Csoma Botond, preşedintele UDMR Cluj, și Horvath Anna, cea care doreşte să redevină viceprimar al Clujului.

Contactat de ZIUA de CLUJ, Csoma Botond nu a confirmat, dar nici nu a infirmat pretenţiile cuprinse în comunicat. 

"Au fost discuţii pe tema asta", a spus preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan.

ZIUA de CLUJ vă invită la sondaj. 

Comenteaza