Cine sunt câștigătorii alegerilor în marile orașe din România: Nicușor Dan rămâne în fruntea Capitalei, Dominic Fritz la Timișoara, Olguța la Craiova

Cine sunt câștigătorii alegerilor în marile orașe din România: Nicușor Dan rămâne în fruntea Capitalei, Dominic Fritz la Timișoara, Olguța la Craiova

Secţiile de vot s-au înschis duminică, la ora 22.00, iar reprezentanţii partidelor fac numărătoare paralelă, pe baza proceselor verbale primite din secţiile de votare.

Nicușor Dan a câștigat Primăria Capitalei la o distanță zdrobitoare de ceilalți contracandidați: 44% dintre bucureșteni l-au votat. Gabriela Firea, pe locul 2, a obținut doar 23%, potrivit primelor rezultate parțiale, confirmate de birourile electorale. Pe locul al treilea rămâne Cristian Popescu Piedone, cu 16,3% din voturi, urmat de Sebastian Burduja, cu 7,4%.

Dominic Fritz a câștigat primăria Timișoara, Lia Olguța Vasiilescu obține încă un mandat la primăria din Craiova, iar Vergil Chițac, la Constanța, potrivit numărătorilor paralele făcute de partide.

Primarul liberal al municipiului Piatra-Neamţ, Andrei Carabelea, şi-a recunoscut înfrângerea în faţa contracandidatului PSD, Adrian Niţă.

Actualul primar al municipiului Arad, Călin Bibarţ (PNL), ar fi câştigat un nou mandat, potrivit numărătorii paralele a voturilor care este în curs de desfăşurare la sediul liberalilor.

Primarul din Târgu Mureş, Soos Zoltan, care a candidat independent susţinut de UDMR, a câştigat al doilea mandat, potrivit numărătorii paralele, cu peste 40% din voturi, după centralizarea rezultatelor din 77 de secţii de votare din cele 85.

 

Comenteaza