Ciolacu amenință cu proteste la Cotroceni și cu plângeri penale: „Vom face toate demersurile necesare să se facă dreptate”

Ciolacu amenință cu proteste la Cotroceni și cu plângeri penale: „Vom face toate demersurile necesare să se facă dreptate”
| Foto: Arhiva

Social-democrații vor depune plângeri penale pentru alocarea discreţionară de bani către judeţe, a anunțat preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu susține că nici un partid politic nu şi-a permis în 30 de ani o astfel de alocare discreţionară de fonduri. „Judeţul Covasna, cel mai mic judeţ din România, a primit 21 de milioane. Banii s-au direcţionat discreţionar numai către anumite autorităţi. Judeţele care nu au primit nimic sau au primit sume derizorii au un singur element comun: sunt conduse de administraţii câştigate de PSD. Vom face toate demersurile necesare să se facă dreptate”, a declarat Ciolacu, potrivit Mediafax.

Acesta a afirmat că plângerile penale anunţate de PSD vizează „pe toată lumea care a semnat acest document (o anexă prin care s-au alocat fonduri - n.r.), inclusiv pe cei care au venit cu fundamentarea”. „Domnul Cîţu nu va trebui să vină în Parlament să explice, va merge de la procuratură să explice”, a adăugat liderul PSD.

Ciolacu a afirmat că în administraţiile anterioare nu s-a făcut vreodată „o anexă separată, fără criterii, un troc politic”. Potrivit acestuia, toţi aleşii locali PSD vor să vină la Bucureşti, la Palatul Cotroceni, să protesteze, fiindcă preşedintele ar fi trebuit să sesizeze aceste probleme.

În ce priveşte o eventuală atacare a bugetului la CCR, liderul PSD-iștilor a spus că decizia va fi luată zilele următoare şi că exită „două - trei elemente cu potenţial neconstituţional pe care le studiem”.

Comenteaza